Zondag 12 februari 2023

 

Het is zondag in Benidorm en de lokale bevolking is vrij met uitzondering van -net als bij ons- de horeca en de zorg. Grote supermarkten zijn gesloten vandaag. Er is wat wind en het zonnetje dat af en toe door komt brengt de temperatuur van 13 graden om 12.32 uur. Reden te meer om heel Benidorm -nou ja, lichtelijk overdreven- op de been te krijgen en over de boulevard wordt er volop geflaneerd. De oudere Spanjaarden in hun zondagse kleren, de Engelsen in korte broeken en/of strakke sexy kleding voor de jonge meiden. De wat oudere Engelse toeristen kleden zich gewoon comfortabel in  jeans of jogging broeken. Ik doe niet aan fat-shaming maar soms denk ik: voor sommige mensen zouden eigenlijk geen naveltruitjes moeten dragen. Voor hun eigen bestwil denk ik dan. Als ze het zelf prachtig vinden: respect. Maar hun navels zijn onvindbaar zeg maar en zitten meestal dan ver onder de broekband. Ik kijk, loop door en verwonder me.

Vandaag mijn tippeltje wel even gemaakt: 3 kilometer ongeveer. 1,5 km heen en 1,5 km terug naar de SuperCor, een kleinere supermarkt die wél op zondag open is. 7 dagen in de week zelfs, 365 dagen per jaar tot 21.30 uur. Handig als je iets vergeten bent. Voor je grote boodschappen is het geen aanrader, daar is het te duur voor. Stond even te kijken bij de luchtverfrisser die hier bijna op is (er stond flesje toen ik aankwam van de vorige huurder), maar daarvoor ga ik morgen wel even naar mijn eigen ToDo winkeltje bij mijn Chinese mijnheer. Bijna 6 euries voor een luchtverfrisser die bij de ToDo nog geen 2 euro is. Ons ben zunig al kom ik niet uit Zeeland. Natuurlijk gaat ook mijn camera mee naar buiten, maar er was nergens plek op een bankje waar vandaan ik ‘stiekem’ foto’s kan maken van leuke objecten. Dus ben ik maar naar huis gegaan en heb een lunch gemaakt.

Gisteren lekker zitten knoeien op mijn sweater en bodywarmer, dus die maar gelijk even in de wasmachine gegooid. Het zal best snel drogen op mijn balkonnetje in het zonnetje met de ramen open zodat de wind ze kan laten wapperen.

Na de lunch de bezem gepakt en door het appartement gehaald. Want ik knoei niet alleen op mijn kleding, maar ook op de grond. De hele mussenbevolking van de boulevard kan mee komen eten van de grond. Er ligt genoeg. Ook dit is weer overdreven natuurlijk, maar je moet toch wat neerzetten om een dagblog te kunnen vullen. Ook even een doek door het bad gehaald, want daar maak ik gebruik van als ik ga douchen. Als een volleerde bergbeklimmer stap ik in die badkuip. Heb er mijn handigheid ondertussen in en doe het zonder gevaar (hoop ik). Mijn telefoon ligt altijd -als ik het niet vergeet- voor het grijpen in geval van nood. Je moet je toch niet voorstellen dat ik in mijn blote ‘volslanke’ figuur daar lig en dat de ambulance broeders me zo moeten optillen. Ik kan me er iets bij voorstellen. Die mannen/vrouwen hebben gelijk een trauma voor het leven, dus vermijd ik ieder risico hahaha. Zo naar het hoekje van het balkon gedweild en me neer gevleid op de makkelijke stoel, die ondertussen in de volle zon stond. Even ingesmeerd (ja had ik geregeld en fles mee genomen die hoek in) en gaan liggen nadenken wat ik allemaal nog moet/wil doen. Hahaha. Alles mag, niets moet. Na een drie kwartier schrok ik wakker van een geluidje: de wasmachine was klaar. Dus opgestaan, wasje opgehangen en kopje thee gemaakt. Nieuw wasje er in en de middag is al een eind gevorderd.

Nou hebben mijn nicht en ik samen afgesproken dat wij tijdens onze vakantie hier op vakantie gaan. Ja, zij komt van 23 t/m 31 maart hier logeren en dan gaan we samen nog op vakantie naar Valencia. Zij moet ook die mooie kathedraal en basiliek zien. Dat heb ik vorig jaar op excursie gedaan, maar dat is toch teveel van het goede. Toen al. Een bus vol mensen en een constante overdosis informatie van de reisleider. Ach u kent het. Dan hadden wij na aankomst 3 uur vrijheid. Die tijd heb ik volledig gebruikt om de kathedraal te bezoeken en op een terrasje koffie te nuttigen met churro’s. Oeps, die heb ik nog niet op dit jaar. Daar moet snel verandering in komen. Maar dat tussen haakjes.

Je durft bij zo’n excursie niet ver van het verzamelpunt te gaan, althans ik niet, dus zie je niet zo veel of juist té veel in korte tijd. Dus wat heb ik nu gedaan? In overleg natuurlijk: op maandag 27 maart pakken we samen al vroeg in de morgen de bus naar Valencia (3 uur rijden, maar onderweg veel te zien) en gaan de volgende dag, eind van de middag met de bus weer terug naar Benidorm. Een hotel heb ik vandaag geboekt. Een familiekamer met terras in het centrum van de stad op 400 meter van de kathedraal. Ik zeg ……….. avonturen maar. Zo kunnen we bekijken wat wij willen en doen het in ons eigen ritme. Tegen die tijd moet ik wel de bus reserveren, maar dat komt wel in orde. Mijn rustige dagje toch nog nuttig besteed.

Ondertussen is ergens in het gebouw iemand aan het koken met Amsterdamse kruiden lijkt het wel. Pffff wat een lucht. Dat is geen goedkope shit hoor hahahahahaha. Goed dat Winny er nog niet is, want die gaat over haar nek van die lucht.

Straks ga ik lekker courgetti maken, lekker met verse groenten en pasta gehakt. Daar over valt op zich weinig te melden en dus ga ik vandaag al vroeg mijn blog sluiten. Mocht er nog iets te melden vallen (bij mij weet je maar nooit) dan hoort u mij nog. Bijgevoegd een paar foto’s van vandaag. De drukte op de boulevard en wat er te zien is vanaf mijn balkon. Zoals de man die op zoek is naar spullen van waarde, 2 gekken die gaan zwemmen en die het al weer snel bekeken hadden en een rood verbrande spierbundel die ik van de week ook al gefotografeerd had. Vast een roodharige Engelsman. Zijn foto’s plaats ik wel op fb.

 

saludos y hasta mañana.