Dinsdag 14 februari 2023

Vandaag geen echte avonturen hier in Benidorm. Althans, niet bij mij. Ik had een thuisblijf dag. Gisteren was een heftige dag en dus even pas op de plaats. Niks erg, doe ik thuis ook regelmatig. Dat mag.

Het was een rare nacht. Normaal doe ik het licht niet aan, want dan ben je gelijk klaar wakker. Maar omdat ik vannacht een emmertje (nou oké, een afwasteiltje dan) water in de toilet moest gooien, leek een lichtje er bij mij wel handig. Dus dan duurt het even voor je weer aan het donker bent gewend en in slaap ben. Maar de vermoeidheid maakte dat ik wel weer in slaap kwam. Ook 1000 mg paracetamol vanwege bot pijn helpt daarbij. 8 uur ben ik er uit gegaan, ontbijtje gemaakt en het nieuws gekeken. Toen heb ik mijn tekenspullen gepakt en ben gaan tekenen. Geïnspireerd door Gaudi ben ik aan de slag gegaan. Heerlijk relaxt de ochtend door gekomen.

Gisteravond had ik een appje naar William gestuurd i.v.m. het toilet en hij had het gelijk geregeld vanmorgen. Toen ik om 12 uur nog niemand had gezien hier heb ik maar weer even contact opgenomen. Omdat hij vanmiddag zelf een excursie verzorgde, heeft hij gelijk weer gebeld en binnen 10 minuten stond de huiseigenaar -die geen woord Engels spreekt- voor de deur en werden de problemen opgelost. Vlotter los gemaakt (denk ik, ben ook niet technisch) en de knop die voor stroom moest zorgen aangezet.

Nog even met William aan de telefoon zitten beppen en over de excursies gehad. Ik heb aangegeven dat ik i.p. niet meer mee ga, daar het me te zwaar is. De excursie van vanmiddag was niet zo zwaar zijn, maar ik heb hem uitgelegd (blijft moeilijk uit leggen) dat de vermoeidheid niet alleen gebaseerd is op het lichamelijk werk zoals lopen, slenteren enz. Maar vooral de drukte, de prikkels, al die mensen, al die moppentoppers en het ‘moeten’ kost energie. Ook zijn de middagen niet mijn beste uren van de dag. ’s Morgens lukt het allemaal nog wel, maar al naar gelang de dag vordert wordt dat minder. Maar ik klaag niet, maar ga gewoon lekker mijn eigen gang. William moest lachen en zei dat hij dat helemaal bij mij vond passen. Lekker je eigen gangetje gaan. Dus de excursie van volgende week: naar een prachtig stuwmeer, de chocoladefabriek en bezoek aan Villajoyosa is een hele leuke excursie, maar ook een populaire en dus weer een grote bus vol. Nou, ik sla over. Gracias ! En dat begreep hij maar al te goed, daarom dat hij mij informeert.

Na het telefoontje en de reparaties ben ik me aan gaan kleden en ben Carmen even uit gaan laten. Ze is al 3 dagen niet buiten geweest. Ik had nog wat dingetjes nodig zoals bakboter en koffie. Die laatste is zeker niet onbelangrijk. Dus samen op het dooie gemakje naar Vera Cruz supermarkt. Wij waren niet de enige. Pffff er is zeker weer een vliegtuig met Nederlanders en Belgen aangekomen, want karren vol passeerden de kassa. Ach, ik heb de tijd, dus na een uur was ik weer thuis. Hoppa, joggingpak aan en verder met tekenen.
Allemaal in chill modus. Ben er weer helemaal van bij gekomen. Heerlijk vers gekookt en lekker gegeten.

Ik wilde vandaag nog naar de koffieklup, maar ik was nét te laat. Oh nee, ik moest wachten op de huisbaas. Oh nee, ik ga helemaal niet naar de koffieklup hahaha.

Morgen is het weer markt. Een niet al te drukke markt waar vooral veel lokale bevolking rondloopt. Veel groenten en fruit en niet te vergeten ………. Churro’s. Die heb ik deze vakantie helemaal nog niet op, dus dat wordt tijd.

En zo is de niks-doe-dag toch nog voorbij gevlogen. Nu ga ik bankie hangen en televisie kijken. Nou ja, laptop kijken.

 

Ik wens iedereen het beste voor nu en morgen.

 

Adios.

Maak jouw eigen website met JouwWeb