Donderdag 16 februari 2023

Vannacht geslapen als een roosje. Wat heet: een hele bos rozen. Van even voor 10 uur in bed tot vanmorgen een uur of 5. Goedendag dan. Had ik misschien wel even nodig na al die piespot problemen die tot vanmiddag 6 uur pas waren opgelost. Ik heb wel aantekeningen gemaakt, want al kan Primavera er direct niets aan doen, ik laat het hier niet bij zitten. Ik noem het toch wel ongemak in je vakantie. Ik persoonlijk word er toch wat mee beperkt in mijn rust en vind het toch wel een dingetje. Ik zal er toch iets over vermelden na mijn vakantie. Ouwe zemelaar.

Vanmorgen na mijn ontbijtje gaan douchen. Beetje onrustig, want het zou zo maar kunnen dat ineens die Raoul voor de deur staat als ik in die badkuip sta. Zou weer iets voor mij zijn toch. Maar als je logisch denkt, moet je niet willen verwachten dat er een Spaanse klusjesman vóór 10 uur aan het werk zou gaan. Of is dat nu discriminatie? Dus gedoucht, aangekleed -ook wel fijn voor de mensen buiten- en Carmen reisklaar gemaakt. De deur uit en richting supermarkt voor wat boodschapjes. Heerlijke bezigheid, vind het niet erg om te doen, plús dat ik dan toch mijn wandeltje heb.

Richting supermarkt wandelend in het zonnetje en heerlijke temperatuur al zo vroeg in de ochtend, bedacht ik mij in enen: ik loop door naar het centrum en ga lekker bakkie doen in mijn favo koffiehoekje. Een plekje waar je 3 straatjes in kan kijken en dus van alles en nog wat voorbij kan zien komen. Buiten dat hebben ze er heerlijke koffie. Nog steeds jammer dat pas ná 5 uur churro’s worden geserveerd, want die horen bij de koffie en niet aan het eind van de dag ergens. Maar ja, het is niet anders. Ik heb deze keer geen tip gegeven, omdat de ober mijn koffie op tafel pleurde. Nou doei dan. Ook schijnt hij geen tijd te hebben gehad om op zijn geld te wachten want kort nadat ik de koffie had kreeg ik al een bonnetje. De rekening. Nou bekijk het lekker dan. Opgedronken en weggegaan. Na de koffie weer aan de wandel. Nog even gekeken voor stickertjes in de eurowinkel en door naar de supermarkt. Lekker op het gemak samen met Carmen. In de Sketchers winkel heb ik een paar instappers gekocht in de uitverkoop. Iedere keer als ik naar buiten ga mijn schoenen veteren heb ik geen zin meer in. Ook nog een leuk kleurrijk shirt voor een prikkie en een tussenstop gemaakt bij My Chips. Kleintje patat als lunch genomen. Het blijft apart hoor, eten met een satéstokje in plaats van met een vorkje. Maar er is wel over nagedacht. Je kunt de hele zak leeg eten zonder tot aan je ellebogen onder de mayonaise te zitten. Ik had een plekje voor de deur en dus wederom mensen kunnen begluren.

Hierna naar de supermarkt en naar huis. Er stonden toch weer 7,3 km op de teller. Heerlijk hoor. Bij deze supermarkt kun je voor een euro je boodschappenkar met een ketting vastzetten zodat niemand er met jouw kar vandoor kan gaan. Ook een veilig gevoel voor Carmen toch? En als je de sleutel weer in het slot doet, krijg je je euro weer terug. Keurig toch.

Terug in het appartement -het was ondertussen al kwart voor twee- de boodschappen uit gepakt, ontdekt dat Raoul nog niet was geweest, iets luchtigs aangetrokken en me goed ingesmeerd met zonnebrandcrème factor 50. Het zonnetje stond volop op mijn balkon en ondanks dat ik niet zo’n vreselijke zonaanbidster ben, toch maar even in mijn luie stoel gaan zitten. Snurk, snurk, ja hoor siësta. Lekker weg gedoezeld. Ik had het hele wc gebeuren even naast me neer gelegd en ik had ineens zoiets van: ik zie het verder wel. Het kostte me de afgelopen dagen zoveel energie.

Nog even zitten internetten en om half 5 ging de bel. Ja hoor ……. Raoul. Ik ga er niet meer teveel woorden aan besteden. Uur bezig geweest, hoop gezucht en gesteun en iets wat op vloeken leek. Om tien over half 6 riep Raoul en liet zien dat het weer in orde was. Ik had er mijn bedenkingen bij. Hij drukte op de knop en het spoelde door. Ja hoor, Gracias en Adios Raoul. Mijn gevoel zei; even proberen en ja hoor, er kwam water in de stortbak, maar daar kon een kabouter net zijn billen mee afwassen zeg maar. Gelukkig stond hij nog niet in de lift en heb ik hem terug geordend. Hij ging weer aan de slag en 10 minuten laten was het wel in orde. Tot nu toe dan (het is nu 19.56 uur). Ik ga er van  uit dat het zo blijft en laat het even los. Alle kranen sputteren als een gek omdat het water er van af is geweest.

Basta ! Klaar !.

Kipfilet met allerlei groenten gewokt en met stokbrood gegeten. Het was weer een prima dag. Het lijkt wel vakantie haha.

 

Ik ga zo lekker onderuit om mijn bankie, televisie kijken en ga morgen weer verder met mijn mandala. Morgen geen plannen.

 

Saludos y hasta manana

Maak jouw eigen website met JouwWeb