Zondag 19 februari 2023

Zondag, rustdag. Ja tuurlijk. Het was heel druk op de boulevard, veel mensen op de been. Het leek wel een mierenhoop daar beneden. Want vandaag ben ik lekker thuis gebleven en heb heel veel zitten tekenen. Mijn nieuwe mandala bevat veel priegelwerk, nerveus werk zoals Marjon en Marja het noemen. Maar ik vind het heerlijk om te doen.

Afgelopen nacht maar 2 x wakker geweest. De eerst keer om half één, toen Keffie het nodig vond zich te laten horen. De bovenbuurvrouw die ik voortaan Senorita Arriba zal noemen (mevrouw Boven), vond het nodig om dan de balkon deuren maar open te zetten. Maar toen het gekef de stille nacht buiten doorkliefde, kreeg de hond er flink van langs. Niet geslagen hoor, maar wel een ontzettende grote mond. Dus na een paar minuten was het gekef afgelopen. Denk dat er toch ook mensen geklaagd hebben over gisternacht toen Keffie om half twee nog tekeer ging. Alleen duurde dat iets langer. Maar even genoeg over Keffie.

De tweede keer wakker was pas om 5 uur, toen mijn nood hoger was dan mijn vaderlands liefde. (uitspraak van mijn paps). Toen doorgeslapen tot half acht. En dat vanaf 10 uur gisteravond. Geen slechte score.

De hele morgen weer herrie geweest van Keffie met kleine stops weliswaar, maar toch. Af en toe mijn radio/muziek voluit gezet met het speakertje dat ik mee heb genomen in het midden van de kamer. Ook af en toe de afzuigkap voluit een paar minuten, maar dat vind ik dan vervelend voor misschien overige omwonende. Ten einde raad doe je gekke dingen hoor. Nou moet ik zeggen -hoop niet dat dit de goden verzoeken is- dat het vanaf 1 uur vanmiddag tot op heden (20.24 uur) stil is geweest *klop*klop

Maar het is niet allemaal negatief hoor. Ik heb lekker gedoucht, het vuil buiten gezet, het bad schoongemaakt, daarbij ook de knop van de douche kraan weer ontkalkt, want die krijg ik af en toe met geen mogelijkheid in beweging. Ik bedoel dan de knop die de kraan en/of de douche moet aanzetten. #kippenkracht. Er zit heel veel kalk hier in het water.

Om elf uur heb ik gebeld met Per. We hebben 10 minuten gebabbeld en het was fijn elkaar te horen. Hij gaat iets beter, al hoor ik dat hij soms na moet denken over woorden en hij spreekt heel langzaam. Moet volgens mijn goed nadenken. Maar we hebben afgesproken dat ik voorlopig 1 x per week bel op een dag dat hij geen dialyse krijgt, want dat is heel vermoeiend voor hem. Hij was opgewekt en gelukkig ook weer iets positiever. Hij kijkt uit naar de lente en het lopen met krukken. Nu beweegt hij zich nog voort in een rolstoel. Lopen is het nog niet, maar hij is druk bezig te revalideren want hij wil graag naar huis.

Vanmiddag belde mijn dinnetje Marja nog even, was fijn.

Vanavond lekker krootjes/bietjes met spek gegeten en lekker ijsje na. Vanavond geen zin in televisie, dus heb ik muziek op staan. Nou, ook wel televisie eigenlijk, want het is 192TV. Lekkere oude muziek met ‘clips’ van toen.

Plannen voor de komende dagen zijn bepaald. Morgen wil ik de trein van 7 over 10 hebben en ga ik naar Denia. Daar ben ik nog nooit geweest. Weer een leuk ritje met de ‘boemeltrein’/trammetje van anderhalf uur. Het wordt hier morgen 18 graden, dus prima weer. Goed insmeren en pet op en hoppa. Zien wel weer.

Dinsdag ga ik naar het spreekuur van Primavera en zie wat er te regelen is. Ik zet wel door tenzij Senorita Arriba met Keffie is verhuisd. Dan blijf ik zitten waar ik zit en negeer de verdere gebreken hier in het appartement. De locatie en uitzicht maken dan zoveel goed. Maar ik houd u op de hoogte en hoop u morgen mooie foto’s en een leuke blog te kunnen geven. Voor nu ga ik nog even lezen/puzzelen en straks bedje in.

 

Fijne avond allemaal en tot morgen.

 

Adios.

Maak jouw eigen website met JouwWeb