Zondag 5 februari 2023 – deel 1

Ook al is het zondagmorgen 5 februari en straalt de zon vrolijk door de ongewassen ramen naar binnen, deze blog gaat voornamelijk over gisteren. Mijn korte termijn geheugen laat me wel eens in de steek nu en dan, maar gelukkig heb ik notitieblokjes waarin ik de ‘belangrijkste’ blogdingetjes noteer. Boekje is altijd dicht bij me, uit of thuis. En mocht ik het een keer vergeten zijn, heb ik altijd met kassabonnetjes, zakdoekjes of ander materiaal om op te schrijven. Gelukkig weet ik nog wat ik gisteren heb gedaan; voornamelijk geld uit gegeven. Ja ja, de eerste dag kostte me alles bij elkaar al 167 euries. Hè? hoor ik u denken. Hoe dan? Nou gewoon. Je gaat naar je oude vertrouwde Chinese winkeltje om wat huishoudelijke spulletjes aan te schaffen. Het is belachelijk goedkoop allemaal daar. Kijk, het aller belangrijkste is hier natuurlijk wel aanwezig, maar ons kent ons, ik wil gewoon net dat stukje mee. Voorbeeld: vorig jaar heb ik een heel leuke snijplank gekocht, want die ontbrak hier (althans; ik wilde gewoon een schone). Diezelfde plank ligt hier na een jaar nog in de la. Nou, wat dacht je wat? Ik koop voor 2,50 gewoon een nieuwe/schone. Ook een paar ‘voorraadbakjes’ die ik vorig jaar heb aangeschaft staan er nog, maar die zien er prima uit en na een sopje weer gewoon te gebruiken. Bij de Chinees koop ik ook mijn toiletpapier, keukenrol, afwasmiddel, wc spul enzovoort. Ook heb ik bij hem een stevig boodschappenkarretje aangeschaft. Kost dan wel 32 euro en laat ik het hier achter, maar 8 weken ‘gemak’ en comfort is me dat wel waard. Dus na een rondje ToDo tikte ik mijn eerste 69 euries af.  

In het appartement even mijn karretje geleegd -die ik maar omgedoopt heb naar Carmen- en langs de boulevard slenterend richting supermarkt. Want buiten mijn van huis uit meegenomen knoflookkruiden en koffiezakjes was er niets in huis. Met uitzondering van de welkomst spulletjes van Primavera dan. Dus met af en toe kleine pauze om mensen te kijken en even uit te rusten #oudwijf op naar Vera Cruz, waar ik de weg weet en alles -net als in de rest van Spanje had ik begrepen van William- nog heel betaalbaar is.

Omdat het al beetje lunchtijd was -half 1- eerst maar wat gegeten. Daarover had ik gisteren al gemeld. #15euroinclusieftip.  Met Carmen tot aan de rand gevuld en nog een vol linnen tasje erbij, verliet ik Vera Cruz nadat ik 65 euro had afgerekend. Kan er een paar dagen tegen aan hoor, lekker voorraadje aangelegd en vlees voor de komende 3 dagen. Ook wat groenten maar gelijk mee genomen. Ik kom dus voorlopig niet om van de honger, mocht er iemand zijn die zich daar zorgen over maakte.

Onderweg naar het appartement nog een stop gemaakt bij mini supermarktje waar ik zonnebrandcrème zag staan met factor 50. Oeps, die ben ik vergeten mee te nemen van huis. En omdat volop in de zon lopen/zitten voor gezonde mensen al niet goed is, is mij nadrukkelijk verteld door oncoloog/hematoloog om niet onbeschermd op weg te gaan. (nou heeft mijn moeder dat vroeger ook gezegd, maar dat is van een andere orde. Naar haar heb ik duidelijk niet geluisterd, want ik werd op mijn 16e moeder hahahaha). Dus nog even 18 euro uitgeteld en naar het appartement geslenterd. Het lijf vond het wel weer genoeg. En omdat ik de nacht ervoor zéér slecht en weinig geslapen had, was het ook wel weer genoeg. Bij elkaar toch nog ruim 5 kilometer gestiefeld.

Boodschappen uitgepakt en uitgebreid gaan douchen. Oh ja, de douchemat van vorig jaar lag nog in de badkuip en zag en schoon uit. Voor alle zekerheid toch even met schoonmaakmiddel ‘behandeld’. Lekker in de kaftan aan tafel gaan zitten, wat zitten lezen en opgeruimd en tekenspullen geordend en in bakjes gedaan (blijf een autist hoor hahaha)  en zo rustig naar het avond eten getuft. Geen zin om te koken en dus lekker boterham gegeten met  uitsmijter kaas en chorizo. Na het eten op de bank blijven hangen en via de laptop televisie zitten kijken totdat na 3 keer weggedommeld te zijn ik mijn bed maar heb opgezocht (al wist ik daar die stond) en om 10 uur lag oma plat.

Heerlijke nacht gehad verder met mijn ‘normale’ plaspauzes rond half één, drie uur en half vijf. Een geregeld plasleven is ook een leven toch.

 

Ik ga nu aankleden en mijn tasje inpakken (Carmen heeft een vrije dag vandaag) en met de bus naar de grote markt. Ik wens iedereen een mooie dag en u hoort/leest mijn in ieder geval vanavond weer.

 

Buen dia

 

(vanavond plaats ik wat foto's)