Donderdag 23 februari 2023

  • Geduld is een schone zaak
  • Vroege vogeltjes vangen de wormen
  • Wie stil blijft zitten komt niet ver
  • Wat er in zit, kun je er uit halen
  • Uithalen wat er in zit
  • Niets zo veranderlijk als de mens.

Allemaal gezegdes/spreekwoorden die met mijn blog te maken hebben. Vond het leuk om met ze te beginnen.

Die vroege vogel was ik zelf. Niet dat ik wormen ging vangen, maar wel dat ik al vroeg -lees; kwart over acht- op weg ging naar de supermarkt voor vers wit brood. Zo niet koolhydraatarm, maar wel nodig voor het ontbijten met aardbeien. Yoghurt verdraag ik niet in de vroege morgen en het geluid van die zoete, rode, zomerkoninkjes in de winter vanuit de keuken overstemde alle andere omgevingsgeluiden. Ze wilden opgegeten worden en wel NU. Voor zij door overrijping in de vuilnisbak zouden kunnen eindigen. En dus ben ik casinobrood gaat halen en heb zó ontzettend lekker zitten ontbijten. Er liggen er nog een paar voor morgen, misschien in de yoghurt morgenmiddag.

Heerlijk in de vroege morgen over de boulevard te lopen. Lekker rustig. Een oude grijsaard die een ochtendwandelingetje doet, wat frisse hardlopers en voor de rest ikke met mijn boodschappentasje.

Na het ontbijt kreeg ik telefoontje van William. Hij was nog volop in de weer met de huisbaas. Dus ik ben de toilet gaan schoonmaken, gaan vegen en dweilen. Mócht ik gaan verhuizen op korte termijn dan hoef ik alleen nog maar in te pakken haha. Dus stil zitten en gaan zitten wachten is geen optie voor mij. Ik moet wel in beweging blijven. Lichamelijk en geestelijk.

Na een volgend telefoontje is het duidelijk: volgende week woensdag ga ik één deur verder intrekken. William zou nog een keer vragen of deze mensen inderdaad niets mee krijgen van Keffie en dat hebben zij mij al paar keer verteld. Zij horen écht niets. Zelfs niet met de balkonramen open. Ik heb vertrouwen in de mensheid en geloof ze dan maar op hun woord. Nog een klein weekje af en toe naar buiten vluchten, de ‘televisie’ wat harder zetten, mijn oordopjes in en af en toe een yell; heeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! Ik hou vol en ben sterk pffff.

Basta !!!!

Op een gegeven moment heb ik mijn jas aangetrokken want het was vrij fris vandaag. Bewolkt en maar 15 graden. Op zoek gegaan naar het postkantoor. Je kunt bij de tabakszaken hier wel postzegels kopen, maar het moest er een zijn voor naar Noorwegen. En daarbij komt dat ik dan weer een flink wandeltje kon doen. Helemaal naar de andere kant van de boulevard. Heerlijk hoor. Kaart gepost voor Per.

Ik had vanmorgen eigenlijk bedacht dat ik vanavond niet zou koken en uit eten zou gaan. Bij een beetje doordenken dacht ik: dan moet ik er wel uit vanavond, heb ik daar zin in? Nou ik vermoed van niet, dus de plannen omgegooid. Paar boodschapjes gedaan om te liflaffen vanavond en bij de Blauwe Walvis heerlijk warm vlees met frietjes en salade gegeten. Wat smaakte dat goed. Omdat het al half drie was toen ik klaar met eten was, ben ik op mijn Granny tempo terug gewandeld naar ‘huis’.  Moest toen natuurlijk wel even uitbuiken in mijn makkelijke stoel op het balkon, waar ondertussen de zon haar volle stralen neer vleide. Dus zo gezegd, zo gedaan. Heerlijk soezelen en wakker worden omdat je het koud hebt. Oeps, anderhalf uur zitten/liggen slapen. Zal het nodig hebben gehad.

En zo is er weer een dag voorbij in het overwinteravontuur van uw eigenste Granny.  Maar de blog zal niet worden afgesloten met een kleine observatie natuurlijk. Voor mij in het restaurant zat een ouder stel. Samen zaten zij mensen te ‘begluren’ en te becommentariëren. Vooral de dikkere mensen waren het doel. Of mag ik dat nu niet meer zeggen? Moet ik het over grotere mensen hebben? Nou zo groot waren ze niet hoor, hooguit 1.70 meter.

Van het liflaffen is tot op heden niets gekomen, behalve wat fruit eten. Nog een drakenfruit soldaat gemaakt. Niet zo mijn ding, maar weggooien is geen optie omdat ze daarvoor iets te duur waren. Niet vies hoor, maar toch.

Wat ik morgen ga doen weet ik nog niet. Ligt aan een aantal dingen. De voorspelling voor morgen is wat regenachtig en 15 graden. Dus ik ga het zien, hangt ook af van bepaalde huisgeluiden van het gebouw hier. Als u begrijpt wat ik bedoel.

 

Tot morgen

 

Adios

Maak jouw eigen website met JouwWeb