Zaterdag 25 februari 2023

Het was weer een heerlijk dag vandaag. Moe maar voldaan zeg maar. Ondanks, of dankzij, dat ik vreselijk moe was van het harde werken gisteren, viel ik als een blok in slaap gisteravond. Lag er al redelijk vroeg in, al is kwart over tien voor mij tegenwoordig helemaal niet zo vroeg meer. De nodige keren wakker op de bijna vaste tijden, maar uitgerust wakker geworden. Heb op mijn gemak het zonnetje op zien komen tijdens mijn ontbijtje. Koffie gemaakt met het water wat ik in een steelpannetje had verwarmd. Nou wat dacht je er van dat ik vandaag dan maar een goedkoop waterkokertje ga halen? Niet te duur hoor, want ik laat het hier achter en ik heb ondertussen de appartementen van Sunweb/Primavera genoeg gespekt met mijn eigen aangeschafte artikelen. Dus na het ontbijt, waarbij ik de laatste aardbeitjes heb opgemaakt, eerst gaan douchen. Instappen, wassen en aankleden. Wat een genot zeg.

Toen Carmen gepakt en samen naar de bus gelopen. Ik wilde naar de MediaMarkt en die zit in/bij het grote winkelcentrum Carrefour, het eindpunt van bus 2. Daar zit ook de Lidl, dus twee vliegen in één klap: gelijk m’n weekend boodschappen doen. Aldus gedaan. Bus gestapt die vol stond met hoogbejaarden die een dagje uitgingen waarschijnlijk. Allemaal keurig gekapt en gekleed. Plekje gevonden om te zitten en zo op naar Carrefour. Maar natuurlijk is het anders dan dat ik dacht. MediaMarkt zit nog best een eind van de eindhalte af. Kom je onderweg nog een gevaarlijke winkel tegen ook: Nova. Wauw een super ToDo Chinese zaak. Misschien hebben zij ook wel waterkokers, dus stap ik daar binnen. Beter niet kunnen doen, al heb ik me in kunnen houden. Wat een leuke dingen allemaal en voor zo weinig. Maar geen waterkokers.

Doorgelopen naar de MM die heel, heel groot is. Zoek het dan maar uit zou ik zeggen. Ik zag allemaal koffiezetapparaten en dacht daar zal ik moeten zijn. Even rondgelopen maar niets gevonden. Nou dan vraag ik het even. Grote zaak, veel vrij jonge verkopers en verkoopsters, maar Engels spreken doen er hier niet zo veel. Google Translate, mijn beste vriend van de laatste weken erbij, maar er was ineens geen medewerker meer te bekennen die mij kon helpen. Dus nog maar een rondje gelopen samen met Carmen (die trouwens gefouilleerd werd door de bewaker bij de ingang, maar die mijn oversloeg om te fouilleren. Zo jammer dit) en ineens viel mijn oog op waterkokers. Nou 12,99 euro, daar kun je je geen buil aan vallen. Dus aangeschaft en terug gelopen richting Lidl. Direct bij binnenkomst overviel me de grootte en de drukte me al. Snel dingen pakken die ik perse hier nodig dacht te hebben, dan haal ik mijn flessen water wel bij mij in de buurt, want ik moet tenslotte ook nog terug met die kar in de bus. Het viel me gelijk op dat de Lidl hier helemaal niet goedkoop was. Zo waren de courgettes 2,69 per kilo, terwijl bij de Consum ze maar 1,99 zijn. De bloemkool was in de aanbieding, dus die heb ik meegenomen. Nog wat kastverfrissers (kwam ik toevallig tegen en de kasten hier in het appartement ruiken door weinig gebruik wat muf) en de wasmachine reiniger die ik in Nederland koop was hier niet te vinden. Weg wezen dus.

Met de bus naar huis en eerst mijn kar geleegd om verder boodschappen te gaan doen. Ik had er zin in ! Voorraad water aangevuld (goedkoper bij Consum dan bij Lidl trouwens), eten voor het hele weekend en weer naar huis. Half drie was het ondertussen en ik had hem niet aan zien komen hoor, maar ineens was ie daar: de man met de hamer hahaha. Dus in 2 etappes naar huis gegaan waar ik alles heb uitgepakt en ben een broodje hamburger gaan maken want na het ontbijt had ik niets meer gedronken en gegeten. Terwijl ik stond te bakken werd er gebeld. Hmmmm? Krijg ik visite? Niemand weet toch dat ik hier zit. Dus even door het spionnetje gegluurd. Het was Gloria, dus opende ik de deur. Samen met onze telefoons in de handen om te communiceren via Google Translate, vroeg Gloria of ik wist hoe de verwarming werkte. Ik begreep haar niet helemaal goed en zei dat er in het kastje in het appartement een boekje lag. Maar zij bedoelde de verwarming op de verdieping, in dit appartement. Nou dat weet ik niet en ik weet ook niet of ik dat moet weten. Ben niet zo’n koukleum. Maar omdat het dit weekend érg koud schijnt te worden: 12 – 14 graden, wilde ze me uitleggen hoe de kachel werkte. Maar wat zij ook probeerde me de afstandsbediening, hij deed het niet. Zij gebeld met Raoul, maar ze kreeg hem niet aan de praat.
Nou heb ik het niet zo snel koud en heb ik een warme joggingbroek bij me en trek ik wel mijn mooie nieuwe sokken aan. Ze keek om zich heen en zag dat mijn balkondeur en een raam open stond. Snel deed ze die dicht en riep frio frio , hahaha. Een zeer koud weekend voor de deur dus, nou mijn camera staat klaar hoor voor als er ijsberen voorbij zwemmen in plaats van dolfijnen.

Ze eindigde met dat maandag de monteur zou komen voor de verwarming te maken. Is goed hoor, misschien wel een keer nodig. Ja toch, niet dan? Mocht ik morgen ingesneeuwd of diepgevroren voor de deur liggen, dan hoort u mij weer als ik ontdooid ben maandag als de monteur is geweest. Hahaha.

Momenteel draait de wasmachine met speciaal schoonmaakspul. De automaat zag er niet uit en rook ook niet erg schoon. Waarschijnlijk ook tijd niet gebruikt. Dus eerst schoon draaien en dan vannacht het bakje in het sop. Ach zo blijf je lekker bezig. Ook is mijn kleding nu allemaal uitgepakt en ligt in de kast.

Vanaf mijn plekje aan de tafel zit ik te genieten van alle mooie kleuren die voorbij komen, gaat de zeer aardig tekeer en hoor je de wind om het appartement waaien. Gezellig he vakantieman ?.

Ook zag ik zojuist een groepje witte ibissen voorbij vliegen, maar was ik niet echt snel genoeg met de camera. Ik had vanmorgen er ook al één gezien dacht ik en ik vermoed dat ze op de berg/eiland tegenover ons overnachten of verblijven. Moet toch maar eens van de week met de boot naar het eiland. Wel beetje lekker weer hebben dan.

 

Morgen blijf ik binnen en geniet van het uitzicht, weer of geen weer. Fijne avond, fijne dag, en geniet !

 

Adios

 

Joyce

 

 

Benidorm indrukken, van alles wat (myalbum.com)