Zondag 26 februari 2023

Wat een dag, wat een dag. Een dag met lekkere temperaturen, blauwe luchten en vol avonturen. Wat heb ik weer een hoop beleefd vandaag en wat genoot ik van het zonnetje. Wat ik allemaal mee heb gemaakt vandaag? Mai oh mai. Ik heb de wasautomaat schoon gemaakt door nog een keer te spoelen. Maar op de een of andere manier krijg ik dus de lucht -die mij niet echt aanstaat- er niet uit en dus ga ik morgen eerst een fles azijn halen. Ik heb wel azijn in huis, maar dat is wijnazijn en daar worden mijn kleren dronken van en de wasautomaat gaat er van schommelen. En dat willen we niet. Dus dat is opdracht 1 voor morgen.

Verder heb ik me als een gek -al zingend- alle kastjes leeg gehaald en de inhoud er van af gewassen. Ik krijg het idee dat dit appartement geruime tijd niet is gebruikt en dat bij het schoonmaken van de week alleen de bedden zijn opgemaakt, een sop door de badkamer is gehaald en een dweil over de grond. Ik klaag niet hoor, begrijp me goed, maar ik wil gewoon schoon bestek, borden en pannen hebben. Niks mis mee toch? Dus heb ik -omdat er niet veel bergruimte is- een schifting gemaakt in de indeling en alleen die dingen voor het pakken gezet die ik nodig denk te hebben. Ik was sws toch de dingen over het algemeen gelijk af als ik ze gebruikt heb. Want het appartement is best royaal, maar de keuken is vrij klein. De balkon(s) zijn groter zeg maar. En daar ik geen buitenkeuken heb, moet ik roeien met de riemen die ik heb. En dat heb ik dus gedaan.

Nou ben ik niet dé Rotterdamse poetsqueen hoor, hou me ten goede, maar ik zit hier nog vijf weken, dus wil ik het me zo aangenaam en makkelijk mogelijk maken. En dus geschiedde. Af en toe even een zonnetje mee pakken en weer doooooooor. Ben ik avontuurlijk of niet? Ja ik ben nie bang nie.

Vanmorgen appte William nog even om te vragen hoe het met me ging en of ik het naar mijn zin had. Nou ik heb het echt naar mijn zin en dat maakte zijn weekend ook weer goed. Wel heb ik gezegd dat die ‘design’ stoelen niet geschikt zijn voor mij omdat ik bang ben dat ik ze kapot maak. Hij wilde gelijk regelen dat ik een andere stoel zou krijgen maar vind ik niet nodig joh, ik zit prima op die plastic tuinstoel met kussentje. Ik heb niet zoveel nodig. Ben al blij dat ik hier zit.

Ook heb ik het verzoek ingediend om Gloria morgen, als zij aan het werk is, een toiletborstel af te laten geven, want die is er niet. En iedere keer die pot schoonmaken met mijn tandenborstel is zoveel werk. 😊

En zo was alles lekker fris en fruitig -met uitzondering van de wasmachine- tegen lunchtijd. De ‘logeerkamer’ heb ik ingericht als strijkkamer, voorraadkamer en rommelkamer. Luxe he? Had ik al verteld dat de wisser in de douche volgens mij een ijskrabber is? De muur en doucheraam er mee wissen lukt echt niet hoor, hij schraapt alleen maar. Hahaha, wel lekker bezig om zo de boel droog te wissen.

Vanmiddag heb ik heerlijk zitten tekenen in alle rust.

Het was vandaag 16 graden en al om 10 uur krioelde het op de boulevard van de zondagsmensen die flaneren in hun zondagse kleding en lagen er om 11 uur al best veel mensen te bakken en braden op het strand. Wel veel met een windschermpje, want er stond af en toe een aardig briesje.

Straks weer lekker slapen want ik ben wel erg moe van al die avonturen hoor hahahaha.

Ik zal straks nog wat foto’s in een album zetten voor de liefhebbers.

 

Met de garoeten uit Benidorm.

 

 

Adios amigo’s

 

Joyce

Maak jouw eigen website met JouwWeb