Dinsdag 28 februari 2023

Wat een heerlijke dag heb ik gehad. Ik realiseer met zo dat het hele Keffie verhaal (en dan houd ik er écht mee op) mijn plezier en energie vergalt hebben. Maar ik ga er weer voor, trek er weer op uit en geniet weer met volle teugen.

Vanmorgen om 7 uur wakker geworden voor de eerste plaspauze sinds gisteravond. Zo heerlijk. Toen ik even naar de toilet ging -het was wel erg fris- zag ik een prachtige zonsopkomst, ondersteund met de lichtjes van de vissersbootjes. Snel de camera gepakt natuurlijk en daarmee ook helemaal wakker geworden en niet meer terug in bed gestapt. Lekker aan de koffie en ontbijtje en het nieuws gekeken. Om 10 uur ben ik de deur uitgegaan en via het spreekuur van Primavera naar de bushalte gelopen. De mandala die ik vorige week heb gemaakt heb wilde ik aan William geven en dat dan ook gedaan. Hij was er erg blij mee. Bij de halte aangekomen kwam alweer de bus gelijk aan. In de bus kwam ik naast een vrouw te zitten die me vroeg voorzichtig te zijn, want ze had een gebroken arm en die deed nog erg zeer. Nou had ik al gezien dat zij een gebroken arm had, want als je met een mitella zit en er steekt een stuk hand uit met gips er om heen, weet ik al genoeg. Het was een hele aardige vrouw uit Engeland en we hebben -iets wat ik niet snel doe- heel gezellig zitten babbelen. In Albir ben ik uitgestapt en op het gemak naar de winkel waar ik gisteren die lader heb gekocht gelopen. Omdat ik dacht dat het wel weer koud/fris zou kunnen worden, had ik me goed aangekleed. Nou, eerst jasje uitgetrokken hoor toen ik de bus verliet. Het water stond in mijn bilnaad.

In de winkel aangekomen bleek dat de dame die er werkte slecht Engels sprak en de man die er gisteren was, was er niet. Op gegeven moment kwam hij binnen en om een lang verhaal -dat niet zo lang verhaal is- kort te maken: mijn telefoon matcht niet met het apparaat. Ik kan het wel gewoon als mobiele lader gebruiken, wat ook in eerste instantie de bedoeling was/is, maar er op leggen gaat niet met mijn telefoon. Nou oké, ik vind het zo ook goed. Gewoon eigen Samsung kabeltje gebruiken en hoppa. Niet iets waar ik me druk om wilde maken. Ik vind het prima zo. Have a nice day en toedeloe. De oordopjes werken trouwens heel erg goed en vielen gisteravond toen ik eenmaal in slaap was niet zomaar uit mijn oren, want ik had ze nog in om half 2 toen ik me omdraaide haha.

Omdat ik me vanmorgen niet had ingesmeerd omdat ik niet zulke sterke zonnestralen had verwacht. Klein tubetje (handig om steevast in de tas te kunnen houden) zonnebrand crème gekocht met factor 50 en doorgelopen naar de boulevard. Heerlijke kop koffie gedronken en genoten van het uitzicht.

Na de koffie ben ik gaan wandelen over het strand en boulevard. De golven waren zó prachtig en het zonnetje scheen zo heerlijk. Als ik zou kunnen fluiten had ik het op dat moment gedaan. Achter de boulevard is het openlucht Villa del Romana. De ruïne van een villa uit de Romeinse tijd. Om stil van te worden. Ik in ieder geval wel. Ik voelde me gewoon soort van nietig. Ik heb er een tijdje rondgelopen en foto’s gemaakt (album gemaakt) .

Er liep een stel rond, Nederlanders, waarvan de man vast en zeker aannemer is of in ieder geval iets met bouwen doet. Hij hield een heel verhaal tegen de vrouw die bij hem was over spouwmuren en centrale verwarming. Ik kon de link niet helemaal leggen en aan het gezicht van de vrouw te zien, zij ook niet. Maar hij vond zichzelf heel interessant leek het. Toen zij wegliepen zei de vrouw; zo de badkamers hebben we ook gezien. Ik moest er zo om lachen in mijzelf.

Om 12.45 riep mijn maag dat het tijd was om iets te eten te nemen, dus ben ik op een terras in de ‘hoofdstraat’ geen zitten en heb ik heerlijk geluncht. De eigenaar/ober heeft wat adhd denk ik. O mai, wat een druk mannetje. Ik kon kiezen tussen het menu in het Engels of in het Noors. Nou, doe maar in Engels al had ik het in het Noors waarschijnlijk ook kunnen lezen, maar dan loop je wel het risico dat ze denken dat je Noors spreekt en dat wilde ik vermijden hahaha. Het is op een of andere manier toch vreemd zoveel Noors om je heen te horen en zelfs er in mee genomen te worden dat je bijna groet in het Noors. Tsja, dat heb je met die internationale figuren als ik hihihi

Na de lunch ben ik op zoek gegaan naar wat ik dacht dat een kerk was. Ik had een bord gezien met Iglesias er op en dat is kerk. In de verte had ik gisteren een mooie koepel gezien en die twee dingen had ik gelinkt met elkaar. Bij de kerk gekomen was het een gewone kerk (helaas gesloten want misschien was het van binnen wel iets bijzonders) en dus ben ik verder gaan zoeken naar die koepel. Dit bleek een dak te zijn van een appartementen complex, dus helaas.

Naar de bus gelopen, even een supermarkt ingestapt -Mercadona- omdat ik van een kennis van mij een tip had gekregen voor een heel goede crème tegen een droge huid. Niet geschoten is altijd mis, dus maar gelijk een paar boodschapjes mee genomen.

In Benidorm aangekomen ben ik bij de ToDo bakingsoda gaan halen omdat ik nergens natuurazijn kan vinden. Alle azijn is appelazijn of wijnazijn en dat hoeft niet in mijn wasmachine. Gisteren raadde de vrouw bij de ToDo mij die soda aan en die kost daar maar  1 euro. Nog even een bakje koffie gedaan met wat lekkers erbij op de Avenida de Mediterano (hoofdstraat zeg maar), maar dit was het eerste bakje koffie dat niet lekker was helaas. Toen naar ‘huis’, uitgebreid gaan douchen en mijn huid eens verwend met een heerlijk scrub en mijn lijf even heel goed ingesmeerd. Toen voelde ik ineens hoe moe ik toch wel was. Maar wat was het een heerlijke dag.

Omdat ik best uitgebreid geluncht had, vanavond wat hotdogs gemaakt en wat fruit gegeten. Het wordt vanavond niet laat denk ik. Weer een hoop indrukken opgedaan vandaag, hele dag buiten gelopen en veel zon gevangen. Het was een prachtige dag.

Dus morgen even verse groenten en fruit halen op de Spaanse markt en dat een rustdag.

 

Kuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz en ik sluit af met een mooie foto.


Joyce.

 

albums van vandaag: 

Openlucht museum Villa del Romana in Albir (myalbum.com)

 

Albir (myalbum.com)