Blog woensdag 1 maart 2023

 

Voor deze dag is er niet zo heel veel te melden. Omdat ik best een hoop heb gedaan de laatste paar dagen had ik een soort van rustdag ingelast. Na een goede nachtrust het ochtendritueel van ontbijten, douchen en aankleden uitgevoerd. Om half tien even mijn plastic in de container gegooid. Er staan veel containers voor plastic hier overal, wat ook wel nodig is want er gaat hier zoveel plastic om. Als je 1 boodschapje hebt vragen ze al of je een plastic tasje er bij wil. Op plastic flessen staat hier geen statiegeld en als je nagaat dat je je drinkwater (ik gebruik de flessen water ook voor mijn koffie en thee) in flessen water haalt, moet ik wel om de 2 a 3 dagen langs de container.

Met de bus ben ik naar de Spaanse markt gegaan voor heerlijke zoete mandarijnen. Maar voor ik ga inkopen natuurlijk eerst een zakje churro’s, dat hoort er nou eenmaal bij op deze markt. Om echt zoete te krijgen moet je ze wel halen bij een kraam waar veel lokale bevolking staat en waar je mag proeven. Eerst proeven, dan kopen. Want bij een van de kramen proefde ik en slikten mijn mondhoeken mijn oren haast in. Oef, die waren zúúr. Althans dat vond ik, de verkoopster begreep daar niets van. Ze waren immers muy dulce. Nou lieffie, niet voor mij. Dus ben ik doorgelopen en heb heerlijke clementines gevonden voor een zeer betaalbare prijs; 1.50 per kilo. Nog wat prei gekocht, spitskooltje, paprika’s en avocado’s. Toen weer terug naar huis, nog even bij de supermarkt wat dingetjes en ik heb weer voor 3 dagen eten in huis.
Ondertussen was het half één en ben ik kopje soep met stukje stokbrood gaan eten en heb een heerlijk powernapje gedaan van een uur. Op videoland heb ik de documentaire zitten kijken van die boef van een Prins Bernhard. Ha ha die wist het allemaal wel hoor en Juul stond het allemaal maar toe. Leuke docu wel.

Daarna ben ik gaan koken en heb televisie zitten kijken. Om 10 uur gingen mijn oogleden steeds zwaarder worden en ben ik lekker mijn bedje in gedoken. Nog even internetten op de telefoon en voor het laatst om vijf over half elf op de klok gekeken. Daarna als een blok in slaap gevallen tot half 7 vanmorgen.

Het is hier nu aardig bewolkt en 8 graden. Tussen de wolken door piept heel voorzichtig af en toe het zonnetje, maar tot vanmiddag is er bewolking en max 10 graden voorspeld. Ik was niet van plan om er uit te gaan vandaag en ga tekenen. Mijn laptop heeft het begeven en alle tips die ik kreeg (waar ik wat mee kon) heb ik uitgeprobeerd, maar zelfs de connectie tussen laptop en tablet is er niet. Ik denk dat mijn tabletje het gewoon begeven heb. Nou het is dan maar zo, in NL zie ik wel verder. Als ik perse wil lezen open in wel de kobo reader op mijn laptop, al igt dat wel erg ongemakkelijk in bed moet ik je zeggen hahahaha.

Ik zal nog wat foto’s plaatsen die verder deze niet zo avontuurlijke dag zijn genomen.

 

Adios y hasta manana