Zondag 5 februari 2023 - deel 2

Het is nu tien voor half acht ’s avonds als ik aan deze blog begin. Op de tablet staat nog even de televisie aan #vroegevogels, maar straks gaat er lekker muziekje aan. Mijn dag -die al een eind gevorderd is- kan gewoon niet meer stuk met de belevenis van voorbij zwemmende dolfijnen. Ik werd er gewoon emotioneel van.

Ik had een heerlijke dag met heerlijk weer, zo’n 16-17 graden vandaag. Na een nacht redelijk te hebben geslapen (als u denkt zij valt in herhaling, haar geheugen is weer in de war, kan ik u gerust stellen hoor. Er zijn mensen die niet -meer- op facebook zitten, maar mijn vakantie wel willen volgen middels mijn blogs. Dat u het maar even weet hihi), vanmorgen ontbeten terwijl het zonnetje me begroette met al haar schoonheid door mijn ongezeemde ramen.

Na het ontbijt aangekleed en rond 10 uur de deur uit gegaan. Naar de bus gelopen -zo’n 5 minuten hier vandaan- en een buskaart #basis gekocht voor 2 euro, deze opgewaardeerd met 20 euro en zo hoef ik niet meer iedere keer te zorgen voor los geld. Het scheelt 15 cent per ritje volgens mij, maar het gaat mij meer om het gemak. Ook kun je op die kaart met z’n 2 of meer reizen. Makkelijk als nicht Winny in maart komt. Ja toch, niet dan.

Al redelijk snel dacht ik: ik zit in de verkeerde bus voor de markt waar ik naar toe wilde. Er stapte geen lokale bevolking met hun Carmen’s in (zoals ik mijn boodschappenkar heb gedoopt) en ook geen markt toeristen. Dus toch maar even gevraagd aan de chauffeur. En daarmee was ik precies op tijd; ik kon uitstappen en hoefde maar 2 straatjes te lopen om bij de markt te komen. De zigeunermarkt wordt deze markt genoemd. Er was heel wat volk op de been en met veel geschuifel en opstoppingen, maar ik kon er wel van genieten. Ben gek op markten, maar het is doodvermoeiend dat dan weer wel.

Op de markt een hoofdkussen gekocht voor wel 4 euro omdat het grote lange kussen in mijn bed niet zo lekker ligt. Ik had er al een vest onder gelegd, maar dat werkt ook niet handig.  Een t-shirt genomen als kussensloop, zal komende week nog wel ergens een sloop tegenkomen. Zo niet, dan werkt dit ook. Vanmiddag een tukje gedaan met mijn nieuwe kussen en ik kan u zeggen dat het werkt hoor.

Ook 2 kilo mandarijnen gekocht, granaatappel, verse dadels en een rasp voor groente julienne. Tussendoor even heerlijk kop cappuccino met slagroom genoten aan de zijkant van de markt waar ik goed zicht had op allerlei marktgangers. Van lokale bezoekers tot aan toeristen. Het verschil is duidelijk te zien. Al is het maar aan het dragen van jassen, vesten, kousen of korte broeken, overhemden en sandalen. Eigenlijk jammer dat ik mijn andere camera niet bij me heb met mijn 25 mm lens, waar ik -bijna ongezien- mijn hobby; straatfotografie kan uitvoeren. Gewoon alleen maar mensen fotograferen die op straat lopen en de moeite van een foto waard zijn zonder ze belachelijk te willen maken. Maar ja, die had ik nou eenmaal niet bij me.

Na een stief kwartiertje te hebben genoten van de heerlijke koffie, de zéér vriendelijke ober en het uitzicht kon ik de volgende paar markt straatjes verder. Maar na 2 straatjes en alles volgens mij te hebben gekocht de markt afgevlucht. De drukte greep me ineens naar de keel en mijn lijf vond het ook genoeg voor nu. Dus hoppa, op zoek naar de bus die me thuis zou brengen. Hmmmm, dat was toch in dit straatje? Of was het toch de volgende? Afin, om een lang verhaal weer wat kort te maken: ik zag ineens aan het eind van een van de straten de zee en dus ook de boulevard. Dáár moest ik dus naar toe hahaha. Slim he?

En ineens stond ik vlak bij de halte waar ik vanmorgen was opgestapt. Naast mijn ToDo winkeltje, waar ik even naar binnen stapte om een krukje aan te schaffen, daar ik wat problemen heb met het kastje in de keuken omdat ik te klein ben óf het kastje te hoog. Dat laat ik aan uw eigen beleefdheid over hoe hier over te (be)oordelen. Kostte me zegge en schrijven 5 euries, dus dat kon bruintje nog wel trekken. Ook handig als ik in de luie stoel in het zonnetje op mijn balkonnetje zit voor mijn dikke wandelvoeten. Want ik had al met al toch weer een aardige stiefel achter de rug.

Thuis gekomen tóch nog even Carmen de boodschappenkar uit haar zondagsrust getrokken en naar de supermarkt, want ik had nog water nodig. Ja hoor, het zal Jantje de Boer niet zijn: supermarkt gesloten. Toen maar in kleine supermarkt water gekocht en verderop bij de bakker nog 2 empanada’s met tonijn. Dus toen ik mijn kopje thee nam met mijn voeten rustend op mijn nieuwe krukje/opstapje -had ondertussen ook lekker mijn kaftan al aan- deze opgepeuzeld. Ik heb het écht niet makkelijk.

Toen een tukje gaan doen en na anderhalf uur in coma te zijn geweest, langzaam wakker geworden en gaan koken. Heerlijk al die verse spullen.

Tijdens het eten voorbij trekkende dolfijnen gezien en dat maakt mijn dag nog beter als dat hij al was. Moe maar voldaan sluit ik deze blog af.

Morgen staat een bezoek aan de foto winkel op het program vanwege een klepje dat van mijn camera is afgebroken. Morgenmiddag is er informatiemiddag van Primavers in café de Kroon. Ja je gelooft het toch niet, hoe Hollands wil je het hebben. Dus misschien nog wel genoeg stof voor een blog.

Ik hoop dat u net zo genoten hebt van mijn dag als ik zelf.

 

Toedels.  

Maak jouw eigen website met JouwWeb