Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023

 

Gisteren geen blog meer geschreven, want er viel niet zo heel veel te vertellen. 's Morgens boodschappen gedaan voor een paar dagen en daarna echt een dag van schijnbaar -nog steeds- bijkomen. Gewoon letterlijk niets doen. Althans, niet actief niks doen. Zitten

-afwisselend in en uit de zon- wat eten, hangen, mijmeren, denken en bijna 3 uur op bed gelegen naar NPO 4 liggen luisteren. Heerlijk ! De filmmuziek top 100. Ik had al heel veel gemist, maar gelukkig staat het op Spotify. #aanrader. Van die 3 uur bedlegerigheid heb ik anderhalf uur geslapen. Hoe heerlijk kan het zijn om zó onbeperkt lui te zijn. En verder dan die luiheid is het gewoon niet gekomen. Om een uur of vijf ben ik er uit gegaan om bij Mr Chips mijn avondeten te halen. Patat met mini kaassoufflétjes en een frikandel speciaal. Heerlijk gegeten en ’s avonds naar Videoland zitten kijken (via de laptop wat goed te doen is hoor) naar heel Holland zingt Hazes. Chippie en fles water er bij, mijn luie dag was compleet.

Bij elven pas naar bed en als een blok in slaap gevallen. Tot 4 uur ! Maar toen was het weer op en na heen en weer geschuifel en gedommel er om 7 uur maar uit gegaan. Dan hebbie tenslotte nog iets aan je dag. Kop koffie met een ontbijtje van boterhammetje met gehakt (hihi, gistermiddag gehakt gebraden voor o.a. in de diepvries zodat ik altijd iets in huis heb voor het gemak) en zitten genieten van de aangeboden kleuren van de zonsopkomst.

Zaterdag is wasgoed-wisseldag, dus na het ontbijt en het genieten van het uitzicht het bed afgehaald de handdoeken in de lakens gewisseld en met de laatste schone handdoek me afgedroogd na het douchen.

Heel langzaam stroomde het strand weer vol met langliggers en dagjes mensen. Het was al vroeg lekker buiten al stond er wel een windje. Je ziet ook steeds meer mensen een natte broek halen in de branding. Ook gebruiken de mensen veel hun parasol, want het zonnetje kan al aardig branden heb ik ervaren. Ik ben niet zo’n bakker al vind ik het best lekker af en toe mijn lijf -na goed ingesmeerd te hebben- te laten strelen door zon en wind. Niet heel mijn lijf hoor. Ik heb altijd wel iets aan over het algemeen. Dit voor de insiders haha.

Om even over twaalven ben ik de deur uitgegaan. Eerst mijn plastic flessen en ander plastic afval in de container om de hoek gegooid en door gelopen naar de ToDo. Ik moet naaigaren hebben want er is een naadje van een blouse kapot. En omdat ik anders niets om aan te trekken heb ……………………

Toen ben ik doorgelopen -via de Engelse wijk waar men om die tijd al volop bier achterover slaat en hard praat-  naar eetcafé Pinoccio. Ik had een aankondiging gezien van een fancy fair en dacht; ach, laat ik eens een kijkje nemen. Eetcafé Pinoccio is een oer Hollands café, Hollandser bestaat haast niet. Alleen Nederlands personeel en Nederlandse mensen op het terras. Niet helemaal mijn ding, maar als je niets onderneemt zie je ook niets hahaha.

Ik heb, zeggen en schrijven, ongeveer 8 minuten over de fancy fair gedaan en dat is dan helemaal heen en terug. Er waren ongeveer 6 tafeltjes met; cupcakes, bijenwas kaarten, rommeltjes, handwerkjes, materiaal voor diamond painting én kleding. Een kraampje met haring (brrrr, bij 26 graden), hamburgers en stroopwafels. Oh ja, ook nog oliebollen. Nou, oké ik ben er nu toch en zocht een plekje in de schaduw. Omdat er net gingen mensen weg gingen had ik mazzel (ik zat eerst even aan een hoge tafel met barkrukken), want buiten zal alles al vol en binnen was alleen nog plaats onder de speaker. Nah, doe maar niet.

Omdat ik aan de achterkant van het terras zat, had ik mooi overzicht van mensen die er zaten en aankwamen. Heerlijk mensen kijken en niet oordelen. Ja natuurlijk doen mijn gedachten wel gewoon hun werk en ligt mijn schrijfboekje klaar. Ik ben aan het bier 0.0 gegaan. Heineken in een flesje en een plastic ‘glas’ van Amstel. Ik begrijp het niet, maar om uit een flesje te gaan zitten lurken gaat me te ver. Na iets van een half uur had ik het wel zo’n beetje gezien. Zeker toen er ook nog live muziek werd gestart.


Het QUE SERA SERA, GREEN GREEN GRASS OF HOME en de andere meezingers werden ingezet. Het waren starters zei de zanger, dus u begrijpt dat het 3e biertje -het was dorstig bier met 27 graden- vrij snel achterover geslagen werd, ik nog even snel naar het toilet ging en de benen nam. Toch niet zo mijn ding denk ik dan. Word, of zoals u wilt ben toch wel een oude muts aan het worden hoor. Kan er gewoon niet meer zo goed tegen. Herrie, onderbroekenlol en oude vrienden krentenbrood -in dit geval oliebollen- terrasjes. En het is niet alleen de leeftijd hoor hahaha. Maar dan denk ik ook van: moet ik dit dan willen, tegen heug en meug? Dag u nie. Dus zonder iets gegeten te hebben omdat ik geen zin had om naar de bbq te moeten lopen met het risico dat ondertussen je plek wordt ingepikt hield ik het voor gezien.
Doorgelopen naar huis want ook de terrassen waar je iets lekkers kunt eten zitten hier afgeladen met groepen Engelsen die denken dat ze in het voetbalstadion zitten lijkt het. Ook niet mijn ding. Dus thuis gekomen heb ik gepaneerde kipfilet met gebakken champignons en avocado gemaakt. Helemaal mijn ding hoor. Muziekje op en genieten van het uitzicht.

Tegen drieën was ik er moe van geworden hahaha en ben dus mijn bed op gaan maken met de schone lakens die ondertussen waren gearriveerd. Ik heb daar mijn goddelijke lijf op neer gelegd en ben gewoon anderhalf uur in slaap gevallen. Lekker hoor.

Tijdens het schrijven van deze blog klonken er harde knallen over Benidorm. Ik neem aan dat de Fallas wordt afgesloten. Het klonk als kanonslagen. Vanmiddag hoorde ik ook weer muziek en zag een paar dames en heren in klederdracht door de straat lopen. Het waren dezelfde als die ik vorige week heb gezien.

Op tafel staat mijn camera klaar, want elke avond ergens tussen half 7 en 7 uur vliegen hier een groep met witte ibissen voorbij. Ik denk dat zij overnachten op het eiland aan de overkant. En iedere keer ben ik weer te laat en ze zijn best snel en redelijk ver weg.

 

Een rustige avond (what’s new?) is de planning. Ik wens iedereen een fijn weekend verder.

Plannen voor morgen? Nee, de écht fut ontbreekt nog bij dit ouwe wijffie. Maar ik heb vakantie en geen verplichtingen.

 

Adios Amigos.

 

P.S. Ik hoor net op het nieuws dat jullie in Nederland nog niet klaar zijn met de winterse buien. Ik hoop dat als ik terug kom eind maart dat het wel een keer klaar is. Ik breng een beetje lekker weer mee. Deal ?