Dinsdag 14 maart 2023

Het was een zeer onrustige nacht. Tegen het eind van de avond begon het steeds harder te waaien en ging de wind aardig te keer hier op het balkon. Dus de ramen bleven dicht en eenmaal in bed wilde ik de slaap maar niet vatten. En zoals jullie weten ben ik van de geluidjes -of juist niet- en hoorde ik een eentonig soort gerammel. Het bleek het droogrek te zijn dat nog op het balkon stond en wat zich heel langzaam verplaatste. En dat met een rammeltje. Dus droogrek binnen gehaald. Het was ondertussen al over twaalven en ik had nog geen oog dicht gedaan. Ook mijn plastic tuinstoeltje maar binnen gehaald voor het de samba zou gaan dansen met alle geluiden van dien.

En toch bleef er geluid mij wakker houden. Een soort getik. Dus ……… oma haar bed weer uit, bril op en mijn oor te luisteren gelegd. Ergens in de hoek van de kamer tikt er iets. Het bleek het raam te zijn dat door de wind bewoog. Niets aan te doen en dus maar terug naar bed waar ik met mijn oortjes met een lekker muziekje op probeerde er nog iets van te maken. Helaas heeft dit nog tot over half 2 geduurd, maar uiteindelijk toch nog in slaap gevallen. Zeker tot half 4 waar ik nodig ………………. Ja u weet het he? Was pas de vijfde keer vannacht, dus het werd bijna een sleur.

Daarna hoppa weer in slaap tot tien voor half 7 waar ik wakker werd van de tractor die nog meer ligbedjes kwam brengen. Die worden van de aanhanger het strand op gesmeten en wonderwel in een bijna rechte lijn. Heeft ie meer gedaan hoor die man. De bedjes gaan in stapeltjes van -ik denk- 5 of 6 stoelen, dus dat hoor je. Maakt niks uit, was toch al weer wakker. Dus zat ik deze morgen al om kwart voor zeven aan de koffie en een toast met marmelade. Ach, zo hebbie weer wat aan je dag. Ja toch, niet dan.

Computertje aangezet en een bezoekje aan de chocoladefabriek gepland. A.s. maandag om 10 uur ga ik een rondleiding en bezoekje brengen aan de chocolade fabriek. Lijkt me leuk.

Ook heb ik gelijk gekeken hoe van en naar het vliegveld te gaan/komen met de bus. Nee, ik kom nog niet naar huis hoor, maar volgende week donderdag komt Winny en ook al ga ik

-heel brutaal- kijken of zij niet met Sunweg/Primavera mee kan rijden als die nieuwe mensen moeten ophalen. Vast als alternatief, als dat niet lukt- e.e.a. uitzoeken.

Schema gemaakt met tijden en prijzen en toen ik daarmee klaar was (blijf ik leuk vinden om te doen) ben ik gaan douchen en aankleden. Om 10.15 zou William in de lounge van een hotel hier verderop zijn en dan zou ik kijken wat ik kan doen voor mijn nicht. Helaas geen vluchten/klanten voor hem dus gaan we over op plan B. Ik ga met de bus naar de luchthaven en samen naar Benidorm. Gezellig toch?

Lekker zitten keutelen op het terras met William onder het genot van een door Primavera betaald kopje koffie -wat altijd nóg lekkerder smaakt dan als je het zelf betaald- en me opgegeven voor een excursie volgende week dinsdagmiddag. Dan ga ik naar Elche. Daar is het grootste palmenbos van Europa te vinden, we brengen een bezoek aan de botanische tuin (je moet er van houden en dat doe ik) en een bezoekje aan de basiliek.

Meer informatie voor de liefhebbers:

 

Dé 10 Elche bezienswaardigheden (Elx in Spanje) (spaansesteden.nl)

 

Het is een niet zo heel drukke excursie, dus goed te doen voor mij. Je hoeft er ook niet zo te klimmen en te klauteren zei William. Hahaha, de schat.

 

De week er na is er een dag excursie naar Valencia. Hmmmm ? hoor ik mijn trouwe lezers denken. Je zou toch op vakantie in je vakantie naar Valencia gaan. Ja mensen, dat was de bedoeling, maar die plannen zijn tijdelijk gewijzigd door omstandigheden. Winny en ik plannen later in het jaar misschien nog wel eens een apart lang weekend. Of niet hahaha.

Ik heb me nog niet opgegeven voor die excursie, maar denk dat volgende week toch maar te doen. Gaan onder Engelse begeleiding dan ’s morgens richting Valencia, stoppen onderweg voor kopje koffie en dan rijden we door naar het centrum van Valencia. Daar hebben we 5 uur (!) voor onszelf en gaan dan weer terug met de bus. Na overleg met Winny gaan we dit denk ik wel doen. Kan ze toch de Basiliek en Kathedraal zien en het is stukken goedkoper dan 2 dagen en een overnachting.

Na ons gekeutel ben ik doorgelopen de boulevard af naar de supermarkt voor speklapjes. Die heb ik helaas gisteren weg moeten gooien omdat ik mijn twijfels had of ze nog goed waren. Dus eet ik vanavond heerlijk krootjes met spek.

Nog een paar dingen meegenomen en op het gemak naar huis geschuifeld over de boulevard, genietend van het zonnetje, windje en uitzicht. Het was niet zo druk aan het strand vandaag, maar dat komt vanwege de wind. Boodschapjes weggezet en wat gegeten. Daarna er nog even uit. Wilde even naar oude centrum lopen en op terugweg flesjes water meenemen. Maar verder als de supermarkt (een andere als die van vanmorgen) ben ik niet gekomen. Had er eigenlijk ineens geen zin meer in, dus water gehaald en weer terug naar huis gewandeld via de boulevard. Flesjes de koelkast in en mijn lijf het bed op. Haha, lekker liggen tukken een uur lang. Ondanks de herrie buiten. Er staan televisieschermen keihard aan (ik denk met de wind deze kant op of zo) in de Engelse wijk met paardenrennen. Dus de paarden worden onder het genot van een groot aantal pints aangespoord door de liefhebbers. Nou ik slaap er wel doorheen hoor, al hoor ik het wel op de een of andere manier.

En zo zitten we ineens weer aan het eind van deze dinsdag. De meeste dagen gaan hartstikke snel al doe ik weinig tot niets. Voor morgen staat de markt in de morgen op het program. Churro’s eten en kijken voor verse granaatappel (ingevroren pitjes vind ik toch minder lekker hoor), mandarijntjes en groenten. Wat verder die dag weet ik nog niet. Misschien is het rondje markt en het eten van die vieze Spaanse slierten wel weer genoeg.

Voor nu wens ik iedereen een fijne voortzetting van de dag, avond of nacht -al naar gelang u dit leest- en ga koken, eten en verder luieren.

 

Adios Amigo’s . Hasta Mañana

                                                                                           zonsondergang gisteravond

           Deze man deed 2 schuifelstapjes en rustte uit. Iedere keer weer. Hij heeft 25 minuten gedaan over het stukje planken. 

paardenraces op schermen in Engelse wijk