Woensdag 15 maart 2023

Vandaag een heerlijke dag met een aantal geluksmomentjes. Gewoon overvallen worden door een geluksgevoel om ‘helemaal niets’. Gewoon lopend over de markt in het zonnetje tussen al die Spaanse mensen en de kleuren en geuren van groenten en fruit. Of genietend van een bordje eten aan de boulevard waar de ene mens nog mooier is dan de ander en je voelt jezelf stralen. Ja, ja, ik ben er weer hoor. Terug met beide benen op de grond. Maar wat heb ik weer genoten en veel gedaan. Dat laatste is dan weer nét geen geluksmomentje. Vroeger sjouwde ik van kroegie naar kroegie, nu van bankie naar bankie hahaha. Opoe Bakkoeken zou mijn paps zeggen.

Vanmorgen om half tien de deur uit gegaan na een goede nachtrust. Ik zal vast wel wakker zijn geweest, maar weer gelijk in slaap zijn gevallen want ik kan me niet één keer herinneren. Zal best wel hebben moeten plassen vannacht, maar waarschijnlijk zal ik dat slaapwandelend hebben gedaan. Of niet. Ook niet zo heel belangrijk. Belangrijk is dat ik me erg fris en fruitig voelde. Kwam goed uit als je naar de markt moet. Ik heb aan het eind van de markt een parkje ontdekt, dat ik van de week of volgende week een keer wil bewandelen. Het ziet er mooi uit en op het bord staat aangegeven wat er allemaal te zien is. Even vertalen morgen. Over morgen gesproken: ik heb voor morgen een ATV dag aangevraagd en tot mijn blijdschap ook nog gekregen. Dus bijtijds morgenochtend boodschapjes doen voor het avondeten en dan verder de dag vullen met niets doen. Weer even energie opladen.

Voor ik de deur uit ben gegaan heb ik voor mezelf even overzichtje gemaakt voor het komende weekend, waar de Fallas wordt gevierd. Op diverse plekken worden bouwwerken gemaakt die zondagavond met veel bombarie in de fik gaan. Ook zullen er weer kanonslagen klinken en vuurwerk. Zondagavond om 18 uur is er een parade met praalwagens. Dus die dag weinig doen en op tijd beneden langs de weg staan met volle batterijen in mijn camera. Een aantal wegen zijn hier in de stad afgesloten voor het verkeer, dus het is hier feest. Vrijdag is het St Patricks Day, dus is Benidorm groen gekleurd. Feest voor de Engelsen. Ook kwam ik er achter dat het van 14 t/m 17 maart Cheltam Races Festival is, vandaar al die grote schermen en volle terrassen met gejuich en gejoel. Paardenraces hebben we het hier dan over.

Natuurlijk ben ik vanmorgen op de markt begonnen met zakje churro’s . Dat hoort op deze markt gewoon er bij. Daarna heerlijk lopen kuieren en kijken naar de mensen. Kramen met goedkope kleding waar -voornamelijk- vrouwen elkaar opzij duwen, graaien en graaien en de verkoopster af en toe een beetje uit haar dak gaat vanwege vrouwen die zeuren (denk ik). Ik versta er geen woord van, maar haar blikken en haar tonatie zeggen genoeg. Ik wacht geduldig tot ik mijn shirt van 5 euro kan afrekenen. Ze bedankt me voor mijn rust en geeft me een dikke knuffel en wenst me al het goeds in het leven. Dit alles in gebroken Engels. Kijk, dat zijn dan van die momentjes die me gelukkig kunnen maken.

Na mijn dure bloemkool van 1,20 (vorige week nog 99 cent), aardbeien (2,50 een hele kilo), 2 granaatappels en 5 empanada’s verlaat ik de markt na bijna anderhalf uur zwalken. De bus naar huis genomen en een halte eerder uitgestapt om naar het kantoor te gaan van Alsa busdiensten die naar het vliegveld rijdt. Ik heb voor volgende week donderdag als Winny komt tickets voor de bus gekocht. Ik ga haar ophalen op het vliegveld. Wel zo gezellig en dan samen naar Benidorm met de bus. Daarna heb ik de boodschappen thuis gebracht en even lekker naar mijn ‘eigen’ toilet gegaan.

Al sinds een dag of 2 heb ik trek in vis. Dus wilde ik in eerste instantie -verse- vis in de supermarkt gaan halen en zelf bereiden. Maar ineens dacht ik: er zit verderop de boulevard een fish and chips restaurantje. Daar kun je van allerlei vis eten. Dus ben ik aan de wandel gegaan en heb daar zo ontzettend lekker zitten eten. Heerlijk. Doe ik van de week nog maar een keer. Na nog een kop koffie ben ik in de benen gegaan en heb de rest van de boulevard afgelopen en naar het Placa/Mirador del Castell gelopen/geslenterd. Vanaf Mirador Del Castell heb je een geweldig uitzicht op het prachtige Poniente-strand en het Levante-strand plus een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en Isla De Benidorm, het is een geweldig gebied dat zoals de naam al doet vermoeden de plek was waar Benidorm Castle ooit stond. Het loopt snel weg (nee niet via de snelweg) en kun je in de verte je eigen appartementsgebouw zien. Op die plek kwam ik zelfs nog in de krant, of ie ook belangrijk bent he hahaha.

Via diverse zijstraatjes ben ik huiswaarts gekeerd. Ik moet het niet doen he, want het laatste stukje was mijn tempo gezakt naar -10. Ik kreeg de ene voet niet meer voor de andere bijna, maar dat maakte mijn geluksgevoel niet echt veel minder. Het was gewoon een heerlijke dag.

Omdat ik uitgebreid heb gegeten vanmiddag, beperk ik me tot een tapaz schoteltje voor mezelf hier. Heb er spullen voor in huis.
Ik wens iedereen al het goed en liefde en zeg …………… tot morgen.