Dinsdag 7 februari 2023

Vandaag had ik een rustdag en ben niet naar buiten geweest. Nou oké, 1 keer dan om de vuilniszak naar de container achter het gebouw te brengen, maar dat was het dan ook wel. Dat was dan wel tegelijkertijd het meest spectaculairste wat ik gedaan heb eigenlijk. Oh nee, ik had ook nog een spannende ontmoeting in de lift met iemand. Nee, tot seks is het niet gekomen hoor haha, meer als: “wat is het koud vandaag he” en: “zit u in het appartement boven met die zonnepanelen” zijn we niet gegaan. Op alle twee moest ik ontkennend antwoorden, want ik had het a) niet koud en b) van zonnepanelen weet ik niets af. Wel van een plasje water dat voor mijn voordeur lag en ik gelijk dacht: oeps, dit is een wraakactie van de mevrouw met het hondje omdat ik geklaagd heb. Hoe noemen ze dat ook alweer? Complottheorie?

Nou ik denk gewoon dat het gelekt heeft bij het raam op de gang en van dat hondje heb ik vandaag zo goed als niets gehoord. Het leeft nog wel hoor, want het gilt het uit in het trappenhuis als het naar buiten mag en weer binnen komt. Maar voor de rest hoor ik haar/hem heel weinig of ik begin er aan te wennen. En dát wil ik niet hoor hahha. Maar laat ik het even afkloppen vóór het weer begint.

Verder heb ik vandaag heerlijk zitten tekenen. De reisleidster die ik verwacht had bij aankomst ligt in het ziekenhuis en heeft een nieuwe heup gekregen. Dus heb ik een beterschapskaartje voor haar zitten tekenen. Bijna klaar, ben aan het inkleuren en morgen dus afmaken (nee niet het hondje of de reisleidster, maar de tekening).

Trouwens, de man met de hamer is vandaag niet voorbij gekomen. Hiermee bedoel ik dus de conciërge die naar de afzuigkap zou zijn moeten komen kijken (of het écht Nederlands is weet ik niet, maar ik vind het een prachtige zin !) omdat ie het niet doet. Dan morgen maar of overmorgen. Mañana !

De mensen die mij goed kennen weten dat ik van de geluidjes ben. Nou juist niet van de geluidjes dus. Het is maar net vanuit welk oogpunt je het bekijkt. Vanmorgen klonk hier allerlei getik. Van de regen op de balustrade word ik wel rust en krijg ik het ‘gezellig he vakantieman gevoel’, maar ………… als de -rode- vlag aan het strand hier beneden wordt gehesen en het touw tegen de vlaggenmast aantikt, is het een heel ander verhaal. Ik ben geen verhaal wezen halen maar hoopte gewoon dat de wind wat zou afnemen. En dat gebeurde dan ook en het getik was weg. Heerlijk hoor. Hele dag weer geen radio aan gehad en vanmorgen alleen het nieuws gekeken op de laptop. Vanavond ga ik weer lekker bankie hangen en televisie kijken. Maar eerst ga ik straks koken. Lekker gebakken aardappeltjes (lukt nog even niet om helemaal koolhydraatarm te eten maar er zijn ergere dingen), sla en hamburgertje met champies.

Djiezzzzzzzzzzz, terwijl ik dit zit te typen aan tafel, trekt spontaan mijn toilet ineens door. Schrik me rot. Zou dat door het grijze tape komen denkt u. Grijze tape? Wat dan? Nou ik leg het u even uit. De toiletpot hier heeft een ronde rand. Dus als je daar een wc blok aan wil hangen dondert ie in de toilet. En dat willen we niet. Omdat ik gisteren toch tape had gehaald voor mijn fototoestel, dacht ik: he daar kan ik ook het blok mee vastzetten. De bril blijft hier toch omlaag want er komen toch geen mannen hier. En als er een man binnen komt, mag ie alleen de afzuigkap maar maken. Plassen doe ie thuis maar hahaha.

En zo is er weer een blog van een rustige dag ontstaan en kan ik een groot aantal mensen tevreden stellen omdat ze dan vanavond of morgenochtend weer iets te lezen hebben. Dus dit is het weer voor vandaag. En ik eindig met de mededeling dat ik gisteren een huisje heb gekocht, moet alleen nog een beetje opgeknapt worden voor ik er in kan trekken.

 

Ik wens iedereen een prettige voortzetten van de dag en ik zeg ……………. Tot morgen

 

Adios.