Zaterdag 25 maart 2023

Vandaag hadden Winny en ik besloten een rustdag te houden. Nou, wat een rustdag zeg. Ik was er moe van aan het eind van die dag.

Vanmorgen om half vijf was ik wakker en kon de slaap niet meer vatten. Buiten was er een hoop herrie met een hoop gegil. Ik ben even gaan kijken op het balkon en aan de overkant van de straat was er wat opschudding, waar ook de politie nog bij kwam. Te ver weg om te kunnen zien wat er precies gaande was. Maar het groepje is in ieder geval wel opgehaald door een auto, want de taxi wilde hen schijnbaar niet mee nemen. Ik ben weer terug gegaan naar bed, waar Winny heerlijk door lag te knorren. Ik heb mijn oortjes in gedaan en ben naar de podcast Het Verhaal van Nederland van Diederik van Vleuten gaan liggen luisteren. Echt geslapen heb ik dus niet meer en ben ik er uit gegaan. Winny was ondertussen ook wakker geworden en zijn we aan de koffie met beschuit gegaan. De ochtend rustig in gegaan en om rond half elf de deur uit gegaan. We wilden vandaag alleen echte koffie gaan drinken in het centrum en kijken voor een HDMI kabeltje. Want wat een techneut is die nicht van mij. Gisteravond is zij een tijd bezig geweest met de instellingen op de televisie en met het proberen om de Ziggo Go (later haar KPN omdat Ziggo er mee stopte bij mij) op de tv te krijgen. Ondanks dat ik de Chrome Cast had meegenomen is het niet gelukt. Dus keken we maar gewoon op de laptop. Maar zij geeft echt niet zo snel op hoor. Vandaar dat kabeltje. We zijn met de bus 3 haltes naar centrum gereden, nieuwe winkel ontdekt met wel héél leuke spulletjes. Daar moeten we van de week nog maar een keer naar terug. Ik heb er een prachtig tasje gekocht. Een met de afbeelding van Frieda Kahlo. Voor wie niet weet wie dit is:

 

Frida Kahlo - Wikipedia

 

Stukje doorgelopen naar ‘mijn’ terrasje voor een echt kop koffie en een schaaltje churro’s. De eerste dit jaar voor Winny. Heerlijk mensen zitten kijken en genoten van de koffie.

Daarna naar de Consum voor mayonaise en nog wat kleine boodschapjes. Bij de grote ToDo een kabeltje gekocht en terug gelopen richting boulevard. Daar zouden we onderweg een hapje eten. En dat hebben we dus gedaan. Heerlijk pizza. Dachten kleine pizzastokjes te krijgen maar oef, dat waren flinke happen. We kregen het niet op, maar dat was geen probleem, want we kregen gewoon een pizzadoos mee en namen de stukken die over waren mee naar huis voor vanavond.

Daarna weer door gelopen en naar het appartement. Het was ondertussen wel mooi half 3. Wel rustig terug geslenterd en even genoten van een groep van ongeveer 20 motorrijders die in de zaak die wij net verlieten gingen eten. Er stonden pracht exemplaren tussen. Dit weekend -en ik begreep dat dat een jaarlijks evenement is- is er een 4000-tal motoren aanwezig zijn en een hele grote groep auto. Geen kevertjes maar Mustangs. Prachtig

Toen we thuis waren heb ik mijn kaftan aangetrokken en heb me even op bed neer gevleid. Ik was héél erg moe. Niet dat we zoveel hebben gelopen, maar ik denk dat het vooral door de prikkels komt. Het was vandaag erg druk, onrustig en veel herrie (voor mij dan momenteel). Ook is het best weer wennen dat ik niet hele dagen alleen ben. Begrijp me goed hoor, ik vind het hartstikke leuk en gezellig dat Winny er is hoor, maar het is toch wel wat drukker. Je bent veel meer met elkaar bezig en nogmaals ………… ik vind het hartstikke leuk dat ze er is. Nadat ik wakker was wat werken aan de laptop met blog en foto’s tot we een hard geluid hoorden en er een hele stoet motoren voorbij kwamen over de hoofdstraat. Winny heeft er nog een filmpje van kunnen maken. Twijfel was er of ze nog terug zouden keren en of ze/we naar buiten zouden gaan. Winny dook het internet op om te zien of er iets bekend was van het evenement. Maar voor we het door hadden kwam de hele groep motoren én auto’s beneden over de boulevard langs. Wat een pracht gezicht en pracht gehoor. Verder op de boulevard werd er flink herrie gemaakt en waren er harde knallen. Dit was ter nagedachtenis van omgekomen motorrijders. Kippenvel moment.

Opoe en opoe zijn voor vandaag klaar met actief zijn en gaan lekker televisie kijken of zo.

Eerst hapje macaroni wegwerken en de innerlijke mens versterken.

Voor morgen staat er een bezoekje aan Albir op het programma. Marktje pakken en klein wandeltje langs de boulevard. Inclusief écht kopje koffie natuurlijk. Ik weet wel een leuk adresje.

 

Op de foto van mijn nieuwe tasje na, zijn de foto’s van vandaag gemaakt door Winny. Ben blij met die meid hihi. Dankjewel nicht #kuzzzzz

 

Adios Amigos, hasta manana.

 

Joyce