Donderdag 9 februari 2023

Vandaag had ik een thuis-blijf-dagje. A) omdat het af en toe toch regende als scheen tussendoor een lekker zonnetje en B) omdat de dag van gisteren er in gehakt heeft en C) omdat ik daar gewoon zin in had. Dus heerlijk in mijn joggingpak rond gedwarreld en een wasje gedraaid.

Gisteravond al bijtijds mijn mandje in, want ondanks de warme douche, de heerlijke maaltijd, een kop thee én mijn joggingpak c.q. warme pyjama was ik zo door en door koud, dat ik het niet meer warm kreeg. Morgen toch maar even kijken voor warme toffels en/of sokken voor de avonden die best kil kunnen zijn.

Ik heb vanmorgen mijn laptop en externe harde schijven een beetje opgeschoond. Nou een  begin gemaakt dan. Verder lekker zitten genieten van het uitzicht en wat zitten schrijven. Dus al met al lekker relax.

Op een gegeven moment zal ik een groot aantal kwallen langs de kustlijn. Hiermee bedoel ik jellyfish en geen wandelaars al dan niet met paraplu. Helaas kreeg ik die beesten niet op de foto vanwege de glinstering in het water (zie je ik had tóch mijn camera met filters mee moeten nemen) en de golven. Maar sommige van die beesten hadden al gauw een doorsnee van een meter denk ik. Moeilijk in te schatten zo van bovenaf, maar in verhouding met de mensen die er liepen is dat nog best een aardige inschatting denk ik.

Verder blijft het altijd spannend om te wassen met een andere wasmachine als de jouwe. Met de Google vertaal app in de aanslag even de woorden opgezocht die ik niet (her)kende. Appeltje eitje joh! Maar als je dat rapido wast op 30 graden en het lampje blijft 60 aan geven en is rapido ineens meer dan 60 minuten, dan ben je toch benieuwd hoe je hemd en ondergoed uit de machine zal komen. Evenals je nieuwe donkere t-shirt. Misschien wel een als leuk t-shirtje voor iemand met maatje Small of nog erger: een kindermaatje. Gelukkig viel dat allemaal mee en heb ik het volgende wasje maar op een ander programma gezet. Alles was schoon -het wordt ook niet echt vuil natuurlijk- en alles kon op het rek waar het zonnetje ’s middags samen met wat wind de hele was nog droog kreeg op het balkonnetje. In dat zelfde zonnetje heb ik in mijn luie stoel ook nog een paar stralen mee gepakt en zelfs nog even lekker weggedommeld.

Voor de rest is de dag wederom rustig verlopen en heb ik ’s avonds het restje bloemkool gekookt en gepureerd en wat chorizo er door heen gemikt. Speklapjes uit diepvries gehaald -toch wel erg makkelijk hoor zo’n voorraadje- en heerlijk zitten eten. De avond weer op het bankie doorgebracht en om bij tienen weer naar bed. Ik heb fijne dagen zo, amuseer me prima en kom vooralsnog de dag wel door.

 

Voor nu een goede nachtrust gewenst en wederom veel leesplezier bij de blog.

 

Adios.

Maak jouw eigen website met JouwWeb