Vrijdag 10 februari 2023

 

Wat een heerlijke, échte Joyce dag was dit. Lekker mijn eigen gangetje gegaan in mijn eigen tempo. Moe en voldaan zeg maar.

De dag begon doordat ik wakker werd van mijn medicijnwekker om 9 uur. Het moet toch niet gekker worden hoor. Vannacht de eerste plaspauze pas om tien voor drie. Dat kan wijzen op het feit dat ik te weinig heb gedronken. Ik moet vanwege de bescherming van mijn nieren i.v.m. de chemopillen minimaal 2 liter vocht binnen krijgen op een dag. Tsja en als je dan binnen blijft zitten, ben je minder moe, ga je minder uitrusten op terrasjes met een kop koffie en drink je onderweg ook minder water. Het lopen van de tafel naar de keuken of toilet vraagt niet om een slok water extra. Logica van de koude grond heet dat hahaha.

Maar direct na het bezoek aan de toilet weer in slaap gevallen tot wel tien voor zes. Amai, wat een leven. Nachtleven dus. En wederom in slaap tot -ik zei het al- 9 uur. Rustig opgestaan, plasje en natuurlijk mijn bakkie koffie en ontbijtje. En dáár ging het fout: ik had nog 2 gekookte eitjes staan en kreeg er zó trek in, dat ik boterhammetje ging roosteren en bedekken met kaas, ham en eitje. Jummie, dat smaakte me goed. Maar ……….. ik weet het en tóch doe ik het weer #herkenbaar?. Ik kan gewoon niet tegen koffie in combi met gekookt ei in de morgen. Dat moet ik eigenlijk niet willen, daar krijg ik last van. En ja hoor, lekker misselijk weer. Met daarbovenop de -tijdelijke- misselijkheid van de chemopil, was het een koude start waar ik toch maar even de tijd voor nam. Eigen schuld, dikke bult. (Twee zelfs, al zijn dat niet echt bulten meer hahaha).

Nadat ik koffietijd had zitten kijken ben ik gaan douchen en aankleden. De verwachting voor vandaag was droog weer, maar wel aan de frisse kant. Dus vandaag lekker mijn sweater aan gedaan en een wat warme broek. De bodywarmer aan en hoppa, naar buiten. Terwijl in bijna zeker was dat de markt van Calle de Finestrat aan de andere kant van Benidorm op woensdag was, stond er in de markteninfo dat dat op vrijdag was. Dus ben ik gewoon op de bus gestapt. Bus 2 komt aan die kant. Op zich is een rit in die stadsbus die van links naar rechts door heel Benidorm gaat (en vice versa) al heerlijk. Er valt zoveel te zien, vooral dat verkeer hier, waar de buschauffeur doorheen rijdt en je je hart af en vast houdt. Dat de auto’s niet veel meer beschadigd zijn begrijp ik niet. Respect hoor voor de rijdeskundigheid van die chauffeur in sommige kleine straatjes.

In het OV is een mondkapje vanaf vandaag niet meer verplicht. Alleen bij de apotheek is het nog verplicht.

Onderweg stapte er een waanzinnig grote groep met 70+ Spanjaarden in de bus. De bus was helemaal vol en gelukkig zaten er geen moppentoppers bij. Althans, ik vermoed van niet, want er werd weinig gelachen. Op een gegeven moment stapte ook de hele groep weer uit. Op sjouw met elkaar denk ik.

In de bus zaten wederom geen lokale mensen die met een tas of boodschappenkar naar de markt dreigden te gaan. Dus mijn voorgevoel van foute marktdag zou wel eens bewaarheid worden. En dat werd het: geen markt.  Maar omdat ik heerlijk zat in die bus en ik wist dat bij het immense winkelcentrum het eindpunt was, vond ik het allemaal prima. Ik had tenslotte wel 70 cent voor dit ritje betaald, dus ik wilde er álles uit halen hahaha. Bij het eindpunt gekomen uitgestapt en het centrum in gestapt. Dzjie , wat een winkels. Van C & A tot H & M, andere (merk)kleding winkels, zelfs een Ikea en de Makro. Té veel om op te noemen en té veel om te bezoeken. So wie So niet mijn ding. Zuidplein XXXL. Maar ach, soms zie je wel ineens een leuk winkeltje en koop je daar een paar handige dingetjes die je niet hebt mee genomen. Makkie.

Na een kleine 3 kwartier stond ik weer bij de bushalte om terug te gaan naar het centrum. Weer een heerlijk ritje weer. Zo kom je langs hotel Bali. Een heel hoog hotel met een glazen lift aan de buitenkant en waar je voor het bedrag van -ik dacht- 6 euro helemaal naar boven mag en daar vandaan een pracht uitzicht hebt. Krijg je voor dat geld zelfs nog een drankje.  om even warm te worden. Vlak bij het centrum uitgestapt en wandeltje gemaakt naar My Chips waar ik een heerlijk echte zak patat heb zitten wegwerken. Yummie. Na mijn patatje via de boulevard terug naar het centrum waar ik een lekker kop cappuccino ben wezen halen om warm te worden. Op het terras gezeten. Warm worden en buiten op het terras gaan zitten denkt u dan. Ja hoor, uit de wind in het zonnetje was het rond 4 uur nog wel te doen. Ook is het hartstikke leuk om mensen te kijken. Mensen met korte broek versus dikke jas, t-shirts versus trui en handschoenen.  Ook vind  ik het een sport om die duo scootmobielen te bekijken. Niet de scootmobiel zelf, maar de mensen die er op zitten. Dunne, dikke, oude en jonge mensen waarvan ik dan bedenk: mankeren zij echt wat of zijn zij te lui om te lopen. Leuke bezigheid met een kop koffie met slagroom binnen handbereik.

Toen ik weer uitgerust (toch weer aardig wat gelopen) en op temperatuur was nog wat dingetjes gehaald zoals een paar Spaanse sloffen -die bij thuiskomst te klein bleken maar ik had de plasticjes er al afgetrokken- en een paar heerlijk dikke sokken met anti-slip stippels aan de onderkant die zulke leuke piepgeluidjes maken op de plavuizen haha.

Gestopt bij de supermarkt voor het avondeten. Besloten te gaan lif-laffen. Soort tapaz zeg maar. Ik heb er van genoten.

Morgen wel naar de markt -ik weet het zeker- om wat groenten en fruit te halen. Ik heb een tasje mandarijntjes weggegeven vanmorgen aan een ‘bedelaar’ die vlak bij ons gebouw zit. Bijna dagelijks. Lieve man uit -ik vermoed- Pakistan of zo. Een zeer vriendelijk niet opdringerige man die ik af en toe wat te eten of drinken toe stop.

Om half zes was ik terug bij mijn appartement. Ik was kei moe, maar had weer een heerlijke dag gehad. Het was al aardig fris en toch heb ik nog een minuut of 20 op het bankje voor mijn appartement gezeten, waar de zonnestralen van de bijna ondergaande zon tussen de wolken hun licht op het water schenen.

Naar boven en mijn laptop klaar gezet om deze blog te schrijven. Tapaz er bij, kop thee en het langzaam aan donker zien worden. Het was een heerlijke dag vandaag.

 

Ik wens iedereen een fijne avond en tot morgen.

 

Adios.

Maak jouw eigen website met JouwWeb