Daar zijn we weer!

Ik wilde graag een kleine update geven en meer vertellen over wat er allemaal bij komt kijken. Ik vind het trouwens super leuk om jullie reacties tegemoet te zien, en ik heb ook heel veel lieve reacties gehad. Super bedankt allemaal!💜

Op de dag dat ik te horen had gekregen dat ik een ‘ GO’ had, hebben ze gelijk bloed afgenomen. De uitslag daarvan heb ik ondertussen ook gekregen. De uitslag was in principe goed, maar ik kwam heel veel vitamine D tekort. Dat is niet zo heel gek voor mijn doen. Hierdoor moest ik direct beginnen met Calcium/Vitamine D3 kauwtabletten. Deze moet ik de rest van mijn leven in nemen.

Verder…

had ik ook te horen gekregen dat ik een verhoogde kans zou hebben op slaapapneu. Dit is belangrijk voor het ziekenhuis om te weten omdat mensen met slaapapneu niet goed uit een narcose zouden kunnen komen. Nu ben ik dit jaar al twee keer eerder geopereerd aan mijn blaas, waarvoor ik ook onder narcose moest. Hier was ik gewoon goed uitgekomen, maar ik moest alsnog voor een onderzoek.
Op 24 augustus had ik het slaaponderzoek. Hiervoor moest ik naar het ziekenhuis, daar sloten ze de apparatuur aan en daarna mocht je weer naar huis.  Zodat je thuis kon slapen met deze apparatuur.

foto-slaaponderzoek

Zoals je op de foto ziet is er heel wat apparatuur aangesloten. Op deze foto zie je het nog net niet allemaal.  Als eerste heb je de neusbril, die meet de temperatuur. Het kastje wat je op de foto ziet, neemt alles aan geluid op. Verder zit er nog een band aan mijn buik aangesloten , ik weet alleen niet meer wat deze doet. Verder zit aan mijn pols nog een band, dat is aangesloten aan het ding aan mijn vinger. Deze meet de hartslag en het zuurstofgehalte.  Ik had er redelijk mee geslapen, het is natuurlijk even wennen. De volgende ochtend heb ik de apparatuur weer afgedaan en in de koffer gedaan die ik had meegekregen.  Ik moest de apparatuur voor 10.00 uur weer ingeleverd hebben. Toen ik net weer thuis was werk ik gebeld dat het helaas niet was gelukt. De apparatuur om mijn pols had niks opgenomen. Heel raar, want het lampje brandde wel . Dus de week erop mocht ik weer precies hetzelfde opnieuw doen.
Deze week heb ik de uitslag van het onderzoek gekregen en ik heb geen slaapapneu. Dat had ik ook verwacht.

Verder heb ik ook contact gehad met ziekenhuis over wanneer ik geopereerd zal worden. Ze kunnen nu geen precieze datum geven, maar naar verwachting zal het begin/midden november worden. Super spannend! Het komt langzaam aan steeds dichterbij.

Er zijn nog een aantal dingen die voor de operatie zullen gaan gebeuren. Zo moet ik natuurlijk ook nog naar de anesthesist. Helaas is daar nog geen datum van bekend. Ik moet 4 weken voor de operatie naast de vitamine D ook nog andere vitamine extra gaan innemen. Dit is ook voor de rest van mijn leven.  Verder moet ik twee weken voor de operatie aan de shakes. Dit wil zeggen dat ik alleen van weightcare of modifast de shakes en de pudding mag eten/drinken. Daarnaast mag ik onbeperkt rauwkost en 2x per dag drinkbouillon en verder niks. Dus binnenkort ga ik maar vast eens kijken welke smaken ik het lekkerste vind.

Ook na de operatie komen er dingen bij kijken. Zo moet je jezelf vier weken lang een prik geven tegen trombose, en dat lijkt me heel erg eng. Verder is de kans op haaruitval heel erg groot. Gelukkig heb ik dik haar, maar mocht iemand tips hebben om dit te beperken hoor ik het graag! Ik hoor van sommige die ook zo’n operatie hebben gehad dat ze niet meer tegen water kunnen, of het moet speciaal gefilterd zijn. Dit vind ik wel heel erg. Maar het belangrijkste is dat ik gezond wordt, en dat is ook mijn doel.

Veel van jullie vinden het heel erg heftig en vinden dat ik er veel voor moet laten. Dat ik nooit meer veel kan eten, dat ik er wel heel veel voor over heb.
Ik heb er inderdaad veel voor over, maar alles wat er bij komt kijken hoort er nou eenmaal bij. Ik vind mijn gezondheid belangrijker, en daarvoor zal ik mijn levensstijl voor moeten aanpassen.

Ik hoor graag van jullie wat jullie van me zouden willen weten/zien.

Tot de volgende keer!💋

Share: