Iets waar veel vrouwen onzeker van worden en ik ook. Dat is striae. Maar wat is dat nou precies?

Dat zijn lijnvormige huidafwijkingen die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei van het lichaamsdeel in kwestie. Het komt erg vaak voor. Het doet verder niks dan op je lichaam te zitten.
Als je het hebt in de mate dat ik het heb , wil je heel erg graag dat het verdwijnt. Ik heb het namelijk op mijn buik, bovenarmen, borsten, bovenbenen , in de holtes van mijn knieeen. Kortom het zit overal! Hieronder zie je een foto van mij, waar het net boven mijn broek vandaan komt, zodat je een idee hebt hoe het eruit ziet.

Twee jaar geleden begonnen pas de grote strepen te komen, toen wist ik helemaal niet wat het was. Ik dacht dat de kat me had gekrabt. Het zou wel weer wegtrekken, maar in tegendeel, heel mijn lichaam kwam vol te staan. Ik wist nog steeds niet wat die strepen waren, en ik ging ermee naar de huisarts. Die vertelde me wat het was en het kwam omdat ik weer was aangekomen. Toen werd mij verteld dat ik maar een maagbandje moest nemen. Nou daar was ik het toen niet mee eens. Gelukkig denk ik er inmiddels heel anders over 🙂

Er bestaan heel erg middeltjes die zeggen dat ze het weghalen, maar dat is tevergeefs. Natuurlijk heb ik ook een aantal dingen uitgeprobeerd, die het niet weghaalden. Dat waren onder andere coffeescrub en arganolie. Gelukkig maakt de coffeescrub je huid lekker zacht, en kan ik de arganolie goed gebruiken voor mijn haar. Dus heb ik ze niet voor niets gekocht.

Striae zal nooit helemaal verdwijnen. De paarse, rode kleur zal wel wit worden na verloop van tijd. Zoals ik al eerder zei ben ik er erg onzeker over. Steeds meer begin ik te leren dat het bij me hoort. Zeker met de gedachte in mijn achterhoofd, dat het minder zichtbaar zal gaan worden.

 

Share: